Inspiration Tips

Spaning på Etsy

Jag undrar hur många timmar jag spenderar på Etsy varje vecka egentligen. Ohälsosamt många. Jag nördar loss i vintageplagg, hemmaknåpade inredningsdetaljer och pysselmaterial.

Ett av mina nyårslöften är att köpa betydligt mindre nyproducerade kläder. Eller, rättare sagt – jag vill tänka om. Fylla garderoben med tidlösa plagg utan modesnitt som är opoppis efter något år. Och där kommer Etsy in i bilden. På Etsy finns plagg från alla tidsåldrar, i alla prisklasser och oddsen för att man blir helt ensam om plaggen är väldigt stora då majoriteten av dem skeppas från andra sidan jordklotet. Jag kunde bara inte låta bli att sammanställa några av mina favoritshopar i klädväg på Etsy!

All the Missing Pieces
etsy.com/shop/allthemissingpieces
Två tjejer från Texas som frekvent lägger upp nya plagg, ofta i 90-talsstuk. Lite grungevibe och mycket mönstrat. Många av plagg skulle lätt kunna plats på valfri klädeskedja med tanke på vilken comeback 90-talet har gjort.

 

Kamomeya
etsy.com/shop/kamomeya
En shop som skiljer sig lite från mängden då plaggen är japansk vintage, främst klänningar från 60- till 80-talet. En av de dyrare vintageshoparna, men ack så mycket tjusigt! Om man nu inte vill lägga 800 kronor för en klänning så finns det inspiration till egna fynd så det räcker och blir över.

 

Mamma’s Chest
etsy.com/shop/Mammaschest
Spansk vintage. Känns väldigt noggrant utvalt och alla plagg är fotade ur olika vinklar så man verkligen ser vad det är för plagg man köper. Lite dyrare, men det kanske det kan vara värt för att slippa köpa grisen i säcken på grund av otydliga bilder och obefintlig information om storleken.

 

Exile Vintage
etsy.com/shop/ShopExile
Uppdateras ofta med nya plagg. Jeansjackor, oversize skjortor, bandtröjor, stickade tröjor och blommiga jumpsuits är lite av det som hittas här. En salig blandning med andra ord, men mer 80- och 90-tal än vintage.


Några saker som kan vara värt att ha i åtanke:

♦  Om man har otur kan man behöva betala tull vid köp över 250-300 kronor från länder utanför EU.
♦  Frakten kan variera, allt från 20 kr till 200 kr. Man ser frakten direkt i varukorgen så det kan vara värt att kolla upp kostnaden innan man blir för förälskad i ett plagg, så det inte råkar vara snordyrt.
♦  Paypal är den vanligaste betalmetoden.

 

Du kanske också gillar

 • dani
  25 februari 2014 av 09:22

  det ska enligt lag vara tullfritt upp till 1200 kr!

 • Doktorn
  25 februari 2014 av 13:31

  Tullen stjäl alltid mina pengar, giriga.

  • Matilda
   25 februari 2014 av 13:32

   Stackare.

 • Moa
  26 februari 2014 av 02:04

  Alltså älskar verkligen etsy, men måste nästan tvinga mig själv att inte gå in där längre pga har verkligen inte råd att köpa allt jag vill köpa!

  Men måste tipsa om två sidor till dig! Jag jobbar i en vintage/smyckes-affär i Vancouver för tillfället och får typ dåndimpen på alla fina saker vi har där. Vi säljer typ allt på etsy också så megatips om du vill hitta riktig finvintage och typ en miljard saker för att göra smycken! http://www.etsy.com/ca/shop/ifoundgallery (för smyckessaker och solglasögon) och http://www.etsy.com/ca/shop/TrueValueVintage (kläder)

  • Matilda
   26 februari 2014 av 09:29

   OJ, fy tusan vilka fina saker ni har i era etsyshoppar!

 • Lovisa
  26 februari 2014 av 17:02

  Superfin blogg! <3 verkligen älskar designen 🙂 !

  • Matilda
   26 februari 2014 av 18:50

   Tack så mycket! 🙂

 • Malin Aurora
  28 februari 2014 av 14:33

  Så mycket fint<3

  • Matilda
   28 februari 2014 av 17:15

   Tack!!

 • Maja
  2 mars 2014 av 17:42

  Så himla glad att jag hittade etsy! Bästa sidan.

  • Matilda
   2 mars 2014 av 19:28

   Världsbäst!