Kategorier
Utflykter

En helgutflykt

I helgen var jag och Timmy på Kolmårdens Tropicarium. Där kan man kika på alla möjliga slags djur som ormar, apor, hajar och surikater. Ni som precis som jag är livrädda för ormar kan ju kika bort nu, för här kommer en bildbomb som inkluderar ormar och andra både läskiga och söta djur.

Ormar alltså. Jag är livrädd för ormar, så pass att jag börjar hyperventilera och hamnar i något slags chocktillstånd, vilket är galet synd eftersom jag knappt vågar vara ute i skogen på grund av den dumma rädslan. Jag är ju en skogsmulle i hjärtat men jag klarar bara inte av ormar. Därför trodde jag att det skulle bli en panikartad upplevelse att gå omkring omgiven av ormar, men det var rätt häftigt att kunna kika på dem utan rädsla för att de ska göra mig illa. Men efter att ha läst faktatexterna om ormarna där så känner jag mig plötsligt väldigt glad över att vår farligaste orm här i Sverige är huggormen.

Ödlor! Har sedan barnsben varit helt besatt av dem, tycker de är så fina och fascinerade. De ser så eftertänksamma ut men kan försvinna på ett ögonblick. *poff*

Kanske favoritdjuret på Tropicariet, surikaterna! De lekte omkring och var allmänt jättesöta. Små diande ungar fanns det med.

Denna lilla raring bet Timmy i fingret. Det tyckte jag var extremt roligt då jag ogillar apor just för att de känns oberäkneliga. Plus att det satt skyltar överallt att man inte skulle klappa dem då de bits…

Slappa, vad mer finns det att göra inlåst i ett terrarium egentligen?

Knasiga fiskar och obehagliga hajar.

Att djur kan vara så himla fascinerande. Väl värt ett besök!

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

3 svar på ”En helgutflykt”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *