Recept

Egg in a basket

Har ofta någon tanke om att jag ska börja dokumentera saker jag äter, just för att kunna blicka tillbaka och få lite nya inspiration när fantasin tryter. Här är en av mina favoritfrukostar som jag lyckades glömma bort i flera års tid men återupptäckte tidigare i somras. Så får det inte bli igen så här är den lilla frukosträtten dokumenterad.

Skär ut ett hål i en brödskiva med hjälp av en pepparkaksform, ett glas eller något annat cirkelformat. Jag köpte denna lilla form specifikt för att kunna göra perfekta egg in basket, bästa köpet på länge!

Ha i en klick smör i en stekpanna och låt pannan bli varm. I med brödet, knäck ett ägg och häll ut ägget i hålet. Stek tills brödet blir lagom bränt och ägget lagom stekt.

Voilá! För att lyxa till det lite ytterligare så kan man bre på marmelad men det är brutalt gott bara som det är. Det blir verkligen en helt annan smak än när man steker ägget för sig. Mums! Testa säger jag bara.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer än

Skriv en kommentar