DIY

Att rengöra silversmycken

Vad är det där för konstig sörja kanske ni tänker. Jo, det är mina silversmycken som blir skinande blanka. Mitt absolut bästa tips för att rengöra silversmycken är att klä en skål i aluminiumfolie, hälla i lite salt och bikarbonat (bakpulver fungerar också), lägga i smyckena och hälla på kokande vatten. Det pyser och puttrar om vattenbadet och efter några minuter är jobbet med att få bort oxideringar och smuts gjort.

Skölj sedan av dem med kallt vatten.

Låt dem torka! Se så fint de blänker. Det gjorde de inte innan kan jag lova.

Du kanske också gillar

3 kommentarer

 • Svara
  Anna María
  4 september 2014 av 20:49

  Ja! Mitt bästa sätt också. Så himla smart grej.

 • Svara
  Vintage Johanna!
  5 september 2014 av 08:44

  Åh det ska jag testa med mina silverskedar där hemma!

 • Svara
  Felicia
  13 september 2014 av 12:16

  Smidigt sätt att putsa på! Ska testas nästa gång. Jag brukar putsa med ketchup på en liten trasa, men det där verkar ju vara ännu mindre jobb 🙂

 • Skriv en kommentar