Vardag

En ny vardag

Då har man varit student i snart två veckor. Jag som trodde att utbildningen skulle börja lugnt, men tji fick jag och kastades rakt in i en tentamen längre än något skolarbete jag skrivit tidigare om ett ämne jag inte kan ett dugg om. Men det känns så himla rätt.

Förra året började jag studera med ambition om att kunna arbeta som webbredaktör i framtiden. Utbildningen visade sig dock vara enormt flummig med föreläsare som var bättre på underhållning än undervisning. Så jag hoppade av. ”Det var ju synd” tyckte de flesta. Men jag tror på att följa sitt hjärta. Att allting löser sig med tiden. Kanske inte just nu, men alla val man gör leder en åt det håll man vill om man konsekvent tänker på vad man vill uppnå.

Så nu pluggar jag, pluggar lite till och pluggar ännu mer. Har även hunnit med att rösta vilket jag har sett fram emot sedan förra valet. Jag har sagt till mig själv att aldrig diskutera politik i min blogg, men… ett hjärta är alltid rött. Blir oftast bara trött på all politik man omges av just nu och all pajkastning hit och dit. Jag hoppas innerligt att alla vet vilka frågor som ligger dem varmt om hjärtat och själva kan undersöka och ta ställning till partiernas löften. Det behöver inte vara mer komplicerat än så.

Nu väntar jag ihärdigt på nytt material så att jag kan skapa lite nya finheter till webshopen. Nästan hela Nautical-collectionen har sålt slut. Blir så himla glad över att det inte bara är jag som är stormförtjust i de smyckena. Det är alltid min största noja – tänk om det bara är jag som gillar det jag skapar?

Och imorgon har jag mitt sista arbetspass på jobbet. Nu blir det att leva ett fattigt studentliv istället, men fy vad underbart det känns. För att komma från en familj där studier är allt annat än förväntat av en och när man inte ens har gått ut gymnasiet, tänk stoltheten den dag jag står där med mitt examensbevis i handen. Tre år återstår dock och mycket kan hända under den tiden, men just nu känns det förjävla bra att äntligen få styra livet i en ny riktning måste jag få säga.

Du kanske också gillar

1 kommentar

  • Svara
    Liborius
    12 september 2014 av 12:27

    Jag fick mitt examensbevis i år och den känslan är enorm! Kämpa på:D

  • Skriv en kommentar