Vardag

Om att ha höga krav på sig själv

Böcker, formgivning, typsnitt, färger, identitet…

Det är vad som går runt runt runt i mitt huvud just nu. Egentligen hade jag tänkt skriva ett inlägg om hur otroligt svår jag tycker att den här kursen är. Att formgivning inte är mitt område. Men är det verkligen så det är? Än så länge har jag trivts superbra med min utbildning till webbredaktör och lärt mig otroligt mycket på bara två månader. Men sen har vi det här med att jag alltid har för höga krav på mig själv. När jag slutade högstadiet sa min lärare:
– Du måste lära dig att sänka dina krav på dig själv. Du kommer inte orka med annars.

Har jag lärt mig det? Nej, ribban har snarare höjts. Jag är plugghästen som alldeles besatt går igenom kraven på kursen och de uppgifter som ska göras. Läser igenom all litteratur tio gånger för att försäkra mig om att jag inte har missat något. Får jag inte med exakt allt som jag vill få med i mina arbeten så går jorden under. Får jag med allt jag vill ha med så går jorden under ändå. Aldrig är något tillräckligt bra. Jag kommer behöva komplettera allt, de kommer hitta så mycket fel. Men så får jag tillbaka arbete efter arbete med högsta betyg och ord som ”utmärkt!” och ”otroligt välskrivet”. Och så sitter jag där och tänker att ja, jag är ju rätt bra ändå.

Så ska nästa arbete lämnas in. Återigen sitter jag här, redo att dunka huvudet i väggen för att bli av med alla negativa tankar och ångesten som bara flödar runt i hela kroppen. Det är inte konstigt att jag har hoppat av nästan alla mina utbildningar. Såhär kan man ju inte hålla på. Jag vet inte hur än, men det här beteendet ska bort. Jag är ungefär en miljard gånger bättre än jag själv tror. Det är dags att börja jobba på att inse det.

Varför gör vi såhär mot oss själva?

Bildkälla.

Du kanske också gillar

1 kommentar

  • Svara
    Mia
    27 mars 2016 av 04:34

    Måste tacka Google för att jag hittade till din blogg för herregud vad jag känner igen mig i dina inlägg inom studie-kategorin, och kanske allra mest det här inlägget.
    Det jag pluggar till just nu trivs jag inte med längre och faktum är att jag är (nu ännu mer) intresserad av att läsa till Webbredaktör i Borås, i höst 😀

  • Skriv en kommentar