Recept

Världens enklaste ostkaka

Det här är ett recept som har följt med mig i många år. När jag är sötsugen men inte sugen på något för mastigt så rör jag ihop denna enkla men helt underbara ostkaka. Varje gång jag ska baka den kliar jag mig dock i huvudet och undrar hur många ägg som det ska vara i, så nu är det dags att jag skriver ner det.

Det här behövs till 2 portioner:

1 litet paket keso (250 gram)
2 ägg
Ett par mandlar
0,5 tsk vaniljpulver
0,5 tsk bakpulver
Smör

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggen riktigt pösigt. Hacka mandlarna fint. Blanda ner de hackade mandlarna, vaniljpulver, bakpulver och keso och rör försiktigt ihop med äggen. Smöra två formar på ca 14 cm i diameter och häll ner smeten. Grädda i ugnen i 25-30 minuter tills kakan har fått en gyllenbrun färg. Låt svalna i minst en halvtimme. Om du föredrar din ostkaka varm så är det allra godast att låta den svalna först och värma den i efterhand.

Jag minns första gången jag bakade denna ostkaka, blev så galet häpen över att något så enkelt kan vara så gott. Den smakar såklart inte identiskt med den ostkaka man köper i affären, men den är riktigt god.

Du kanske också gillar

1 kommentar

  • Svara
    Liza
    23 oktober 2014 av 19:30

    Tack snälla för detta recept! Enkelt och ser ju super smarrigt ut! 🙂
    Jag får minsann ta och baka en ostkaka här nu i dagarna för att överraska min fästman, han älskar ostkaka! 🙂 Dock så brukar han alltid köpa, men skall allt imponera på honom nu tack vare ditt recept, hihi♥.

  • Skriv en kommentar