Vardag

Fröbelstjärnor

Om någon undrar vad jag gör idag så försöker jag att lära mig göra en sånhär origamistjärna som visas i videon ovan. Jag har alltid tyckt att dessa stjärnor är det finaste som finns i pappersväg och nu har jag bestämt mig för att göra en julig girlang med sådana.

Det finns dock ett problem.

Jag är helt värdelös på att vika origami. Jag må vara den mest händiga och kreativa människan i övrigt, men allt som involverar papper är för mig dömt att misslyckas. Nu ska jag göra ett tredje försök efter att ha skapat stjärnor som mer ser ut som ett ihopknölat papper än en stjärna. Även om jag så får göra femtio stjärnor för att få till en liten stjärna som ser okej ut så kommer jag att fortsätta tills jag får in den rätta knycken. Ibland är det tur att man är envis.

Tredje försöket nu.

Du kanske också gillar

3 kommentarer

 • Svara
  Anna María
  19 november 2014 av 10:42

  Superfina stjärnor, blir nog väldigt fint med en girlang av dem. Ge inte upp! När du övat nog länge kommer du att vara ett stjärn-proffs!

  • Svara
   Matilda
   19 november 2014 av 16:13

   Tack!! Den tredje ser i alla fall ut som en stjärna istället för en ihopknycklad papperstuss och den fjärde stjärnan blev riktigt fin faktiskt. Snart är jag ett riktigt stjärn-proffs!

 • Svara
  Amanda-fotoblogg
  22 november 2014 av 22:18

  Så fina!

 • Skriv en kommentar