Recept

Ingen jul utan trillingnöt

Som ni alla säkert vet så kommer årets Aladdinask inte att innehålla trillingnötter. En jul utan trillingnötter existerar inte i min värld så jag gjorde helt enkelt mina egna trillingnötter. De kanske inte blev lika vackra, men de blev väldigt goda.

Här är mitt recept!

1,5 dl hasselnötter
150 gram ljus blockchoklad

Gör såhär:

Häll hasselnötterna med skal på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt. Rosta dem i ugnen på 200 grader i 8 minuter. Lossa sedan på skalet genom att lägga de varma nötterna i en kökshandduk och gnugga runt tills allt skal har släppt.

Smält 100 gram ljus blockchoklad över ett vattenbad. Blanda ner de skalade nötterna i chokladen. Ta upp dem tre-och-tre och placera ut på ett bakplåtspapper. Låt stelna i kylen.

Smält ytterligare 50 gram ljus blockchoklad. Vänd nötterna i den smälta chokladen så att chokladlagret blir dubbelt så tjockt. Ringla över lite smält choklad som dekoration.

Ät och njut av trillingsnötens återuppståndelse!

Du kanske också gillar

4 kommentarer

  • Svara
    Hanna
    9 december 2014 av 23:51

    Åh så gott! Tack för tipset. 🙂

    • Svara
      Matilda
      10 december 2014 av 10:28

      Glad att det uppskattades!

  • Svara
    Sandra
    10 december 2014 av 08:47

    Åh, så gott! Den chokladen är min favorit så det kanske bara är att ställa sig och göra ett gäng till julbordet 🙂

    • Svara
      Matilda
      10 december 2014 av 10:27

      Tror det kan bli riktigt uppskattat! 🙂

    Skriv en kommentar