Kategorier
Vardag

Lucka 2: En bild på något gott du ätit i år

Det här är kanske inte det godaste jag ätit i år, men gott är det. Ägg är kanske det bästa jag vet. Ekologiska ska de vara såklart.

Vilket leder mig in på mina tankar kring kost.

Under en ganska lång period har jag mått lite knasigt, alltid hungrig och orkeslös. Någon förändring måste ske tänkte jag och började med min egna lilla variant av LCHF. Jag började utesluta kolhydratskällor som potatis, pasta och bröd. Ibland äter jag kolhydrater som anses vara ”bättre” som bulgur och quinoa, men ärligt talat verkar alla kolhydrater påverka mig på samma sätt.

Det jag vill säga är att kosten påverkar så mycket mer än vad en tror och alla har vi olika förutsättningar och behov. Det verkar vara poppis i bloggvärlden att vara antingen eller. Antingen är en supernyttig och visar stolt upp sina antioxidantproppade acaifrukostar eller så markerar en att en inte bryr sig och stoltserar med en gigantisk chokladbit. Men våra kroppar är inte gjorda för att äta vad som helst. Små förändringar gör stor skillnad.


Lucka 2 från Emily Dahls julkalender.

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *