Odling

De första fröerna

Idag börjar jag plantera mina första fröer inför sommaren. Först ut blir chilin.

Alla dessa sorter är nya för mig så det ska bli väldigt spännande att se vad det blir för frukter av dem. Early Jalapeño är en vanlig stark jalapeño. Jag tokälskar jalapeño så jag är såklart väldigt pepp på denna. Hot Lemon ska smaka citron och det kan jag tänka mig är gott i asiatisk matlagning. Habanero Dulce är tydligen inte ett dugg stark. Den får stora frukter och ska smaka exotiskt. Låter för spännande för att inte prova på! En traditionell stark chilipeppar kallad Hot Portugal blev det med, som jag tror att jag har odlat en gång tidigare. Minns att den inte verkade så stark vid första smakprovet så jag tog en stor tugga. Det ångrade jag efter några sekunder…

Små skyltar till varje sort har jag knåpat ihop med, så man vet vilken chili som bor i vilken kruka sen.

Du kanske också gillar

3 kommentarer

 • Svara
  Form&Känsla
  27 januari 2015 av 16:22

  Vad roligt att börja planera för sommar och vilka fina, enkla fröpåsar!

 • Svara
  Johanna Hurtig
  28 januari 2015 av 11:49

  Spännande! Jag har aldrig provat att odla egen chili men nu blev jag inspirarad att prova 😀

 • Svara
  Sandra
  2 februari 2015 av 08:20

  Äntligen 😀 har köpt världens bästa bok där man kan fylla i vad man gör i trädgården varje vecka i flera år. Längtar tills jag får börja fylla i den 🙂

 • Skriv en kommentar