Recept

Chiapudding med blåbär och honung

Nu var det längesen som jag la upp ett recept med chiafrön, och faktum är att jag har varit lite trött på chiafrön efter att ha förätit mig på det i somras. Men nu är det dags att damma av dem tycker jag. Chiafrön är för nyttiga för att bara stå i en glasburk i ett skafferi, speciellt för oss vegeterianer som kan ha svårt att få i oss omega-3.

Chiapudding med blåbär och honung | Matildigt

Både igår och idag åt jag denna helt fantastiska frukost, chiapudding med blåbär och honung. Jag bara fick en snilleblixt att testa den kombinationen blåbär och honung utan några större förhoppningar om att det skulle bli så gott som det faktiskt blev. Men det blev det, så här kommer receptet.

Recept: Chiapudding med blåbär och honung

1 portion

Ingredienser
3 msk chiafrön
1.5 dl kokosmjölk
0.5 dl tinade frysta blåbär
0,5-1 tsk honung

Gör såhär
1. Mixa kokosmjölk, blåbär och honung.
2. Rör ner chiafröerna.
3. Häll i ett glas eller en skål och låt stå kylt i minst 30 minuter.
4. Ät och njut!

Du kanske också gillar

10 kommentarer

 • Svara
  Ellen
  11 februari 2015 av 16:09

  Detta har jag hört så mycket om, sett flera recept på olika varianter men aldrig provat själv. Hur smakar det egentligen? Grötigt?

  • Svara
   Matilda
   11 februari 2015 av 16:22

   Fröerna i sig smakar ingenting, utan får all smak av det man smaksätter det med. Konsistensen däremot skulle jag beskriva som… slemmig. Det låter inte så aptitligt, jag vet! Men det är lite löst och mjukt i konsistensen. En del gillar det inte alls vet jag, men mig bekommer det inte ett dugg.

 • Svara
  Amanda [SPONTAN]
  11 februari 2015 av 16:38

  Men mums!

 • Svara
  Lara
  11 februari 2015 av 17:20

  muums ;D

 • Svara
  ida
  12 februari 2015 av 08:50

  men vad gott! måste testa chiapudding asså 😀

 • Svara
  Sandra
  12 februari 2015 av 09:35

  Ååh, så gott! Var verkligen länge sedan jag gjorde chiapudding nu. Får ta mig i kragen helt enkelt 😉

  • Svara
   Matilda
   12 februari 2015 av 16:31

   Det tycker jag, så gott och nyttigt! 🙂

 • Svara
  Jess
  17 februari 2015 av 13:25

  Mums, den här varianten måste jag verkligen testa!

 • Skriv en kommentar