Kategorier
Vardag

Fotografier från en västkustpromenad

Snart är det sex år sedan jag bodde i Grebbestad. Ibland öppnar jag mappen med fotografier därifrån och försöker förstå att jag faktiskt bodde där. Omgiven av hav, båtar och västkust. Såhär såg min promenadrunda ut. Lite annorlunda mot  min promenadrunda nu för tiden som mest består av industrier, betonghus och vägar… Sista gången jag gick min västkustrunda, en solig dag i maj, bestämde jag mig för att hänga kameran på axeln och dokumentera. Tur var väl det, så många gånger som jag längtansfullt suttit och bläddrat igenom fotografierna.

Året 2009/2010 läste jag alltså Silver- och smyckedesign på Grebbstad folkhögskola. Jag förstod det inte riktigt då, men i efterhand har jag förstått hur betydande det där året var. Om jag kan rekommendera någon att flytta tvärs över landet för att gå på folkhögskola och bo på internat så har jag bara en enda sak att säga: GÖR DET! Det är svinläskigt, men man träffar så många nya människor och får nya perspektiv på tillvaron. Ett år går så otroligt fort men man hinner hitta så mycket av sig själv på den korta tiden.

I sommar vill jag verkligen åka tillbaka igen. För jag har fortfarande inte varit där igen, inte en enda gång sedan vi lastade in alla mina saker i bilen och åkte hem till Norrköping för gott. Få strosa omkring, minnas och andas västkustluft. Slår vad om att jag kommer börja gråta som ett litet barn, så mycket som jag saknar den där lilla orten och alla minnen därifrån.

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

10 svar på ”Fotografier från en västkustpromenad”

Vilken vacker omgivning att bo i! Förstår att man kan sakna detta. Har själv gått på folkhögskola och det var verkligen en minnesvärd upplevelse. Det är som du säger något speciellt med att bo på internat!

Tyckte väl att jag kände igen bilderna! Har förvisso bara varit i Grebbestad en gång men då tog vi en ordentlig fotopromenad 🙂

Tycker att den utbildningen låter superspännande. Blir så fascinerad över alla som pluggar/utbildar sig inom något kreativt!

Oj redan sex år sedan!? Jag minns att jag läste din blogg då, och vid årsskiftet hittade jag tillbaka hit igen. Sjukt vad tiden går…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *