Hemma Vardag

Ny färg, nytt vardagsrum

ÄNTLIGEN har vi börjat måla om. Efter att ha våndats om val av färg i flera veckors tid (beslutsångest är mitt mellannamn) så har vi äntligen kommit igång. Det blev dock en färg som är helt omöjlig att fånga på bild märker jag när jag kikar på dessa bilder. Tänk er en ljusgrå bas med en dimmigt lila ton, eller låter det bara helflummigt? Det blir i vilket fall som helst så himla bra.

Innan var väggarna kritvita med en ljusgrå fondvägg. När vi flyttade in var jag så glad åt vita väggar och ville omedelbart måla fondtapeten vit då jag alltid har velat ha ett helt vitt rum. Det dröjde dock inte länge förrän jag började känna ett litet hat mot de där vita sterila väggarna och den fula fondväggen fick vara kvar i väntan på bättre tider. Det blir kanske fint med vita väggar på bild, men det var inte mysigt att bo i och att bo är ju det man huvudsakligen gör hemmet. Rummet går från att ha varit ett sterilt vitt rum till att bli ett mysigt ombonat rum. Är så glad att vi äntligen tog tag i det.

Varvat med ett gigantiskt skolarbete och redovisningar av ett tidigare grupparbete så har jag ägnat denna vecka åt att spackla och måla. Jag är i mitt rätta element när jag får stå i lugn och ro med en pensel i handen och en podd i hörlurarna. När jag råkar andas in sandpapprat spackel eller få färgfläckar på kläderna, det är då jag trivs som bäst. Det som dock kan göra mig lite uppgiven är det faktum att varje gång jag nämner att vi gör om i lägenheten så förutsätter en del personer att det är Timmy som står för de praktiska bitarna. Men tänk om det är tvärtom? Det kanske är jag som råkar vara den händige som älskar att snickra, måla, såga, spika och skruva? Ja, tänk om. Fast om sanningen ska fram hjälps vi åt med exakt allt. Förutom när det gäller att spackla och borra. För jag råkar vara en naturbegåvning på att spackla, men är livrädd för borrmaskinen.

Du kanske också gillar

2 kommentarer

 • Svara
  Emma
  12 februari 2015 av 19:33

  Gillar gråa väggar supermycket! Inte för ljust och inte för mörkt 🙂

 • Svara
  Hillevi
  17 februari 2015 av 16:16

  Snygg färg!

 • Skriv en kommentar