Recept

Bönsallad med kidneybönor och jalapeño

Matildigt | Bönsallad med kidneybönor och jalapeño

Nu har jag äntligen börjat komma igång med att laga lite mer spännande vegetarisk mat. Till och med vegansk denna gång! Först ut blir en bönsallad som blev så himla god, långt över vad jag hade förväntat mig när jag tänkte ut receptet. Denna rätt förutsätter att man gillar stark mat då jalapeño är den stora smaksättaren, även om gurkans svala smak neutraliserar hettan litegrann. Följer man receptets mängd jalapeño blir det precis lagomstarkt om man frågar mig som inte är jättevan vid stark mat, men det kan man givetvis variera efter sina egna smaklökar.

Matildigt | Bönsallad med kidneybönor och jalapeño

Recept: Bönsallad med kidneybönor och jalapeño

4 portioner

Ingredienser
1 tetra/burk (ca 250 gram avrunnet) kidneybönor
0.5 dl konserverad avrunnen jalapeño
En halv gurka
En halv gul lök
1 msk äppelcidervinäger
2 msk oliv- eller rapsolja
1 tsk hackad persilja
Saft från en halv citron

Gör såhär
1. Skär gurkan i små tärningar och hacka löken fint.
2. Blanda samman alla ingredienser i en skål.
3. Täck över skålen och låt stå ett par timmar i kylen.
4. Välj om du vill äta som tillbehör till maten eller som en egen rätt.
5. Ät och njut!

Matildigt | Bönsallad med kidneybönor och jalapeño

Du kanske också gillar

6 kommentarer

  • Svara
    Sture
    16 mars 2015 av 23:44

    Ser både gott och fint ut!

  • Svara
    Madeleine
    17 mars 2015 av 16:57

    Men åh, va fin blogg du har!

  • Svara
    Alicia
    24 mars 2015 av 15:44

    Men hallå, det här lät ju hur gott som helst! Ska definitivt provas 😀

  • Svara
    Rebecca
    26 augusti 2015 av 17:34

    Tycker det där ser supergott ut!!

    Jag tänkte passa på att fråga hur du har gjort för att skriva receptet med grön bakgrund sådär? Jag tyckte det blev lite roligare än bara vanlig text.

    • Svara
      Matilda
      27 augusti 2015 av 12:37

      Jag har lagt texten i en div i redigeringsläget av inlägget och sedan stylat div:en grön med CSS 🙂

    Skriv en kommentar