Inspiration

Inspiration till att skapa med lera

Månadens tema för Monthly Makers är lera, vilket ni kan läsa mer om Anna María. Än så länge går det inte bra för mitt skapande, alls. Jag är superallergisk mot fimo/polymerlera och får eksem över hela kroppen om jag ens nuddar vid det, ändå är det typiska polymerlerasaker jag längtar efter att göra. Gräset är alltid grönare på andra sidan som man brukar säga.

Då tänkte jag ge mig på att göra en snäll lera av saker jag har i skafferiet istället. Jag hittade ett recept som verkade bra, med bland annat potatismjöl och bikarbonat i. Receptet var dock inte så bra som det gav sken av, för allt jag hade skapat sprack vid torkning. I ren protest gick jag till Panduro och plockade upp leran som syns på bild ovan, Hobby Clay. Den använde jag mycket när jag var mindre, på den tiden då Panduro inte fanns i var och varannan stad utan man fick beställa via en lokal återförsäljare eller åka upp till Stockholm och bunkra upp med allt man spanat in från katalogen. Om den här leran också failar, då blir det att göra något av gammal hederlig trolldeg istället. Det kan man väl inte misslyckas med?

Det var en liten uppdatering om hur det går för mig i hela skapandeprocessen. Nu när jag har en lera som jag hoppas fungerar så kan jag inte låta bli att leta fram lite inspiration till saker att skapa med den. Här kommer mitt lilla inspirationskollage! Vi kan konstatera att jag uppenbarligen är sugen på att involvera natur i mitt skapande.

Bildkällor: 1 2 3 4 5 6 7

Du kanske också gillar

1 kommentar

  • Svara
    Aaa
    20 mars 2015 av 13:31

    Jättefint!

  • Skriv en kommentar