Listor Vardag

Sånt jag längtar efter just nu

Varje år när våren börjar visa sig blir jag så längtansfull. Hela kroppen fylls av hoppfullhet, vilket inte är så konstigt när man har överlevt en lång vinter och kroppen plötsligt börjar tina upp. Våren är min favoritårstid, just för att jag mår så himla bra när solstrålarna börjar visa sig mer och mer för att slutligen övergå till en härlig sommar. Är ni likadana? Här är mitt lilla inlägg med det som jag längtar efter just nu.

Att vardagsrummet ska bli helt färdigställt. Det blir det så snart vi har borrat upp min elfahylla på väggen och kan fylla den med böcker och fina förvaringslådor.

Ta fina analoga fotografier i magiskt vårljus. Har börjat lite smått, men än är ju naturen rätt brun och trist. När löven börjar se solens strålar, då blir det full rulle i kameran!  (höhöh…) Det är något speciellt med att fotografera analogt när resultatet blir en överraskning. Spontant och härligt.

Ha en bil och kunna åka vart tusan jag vill. Vilket är möjligt tack vare att jag har helt fantastiska morföräldrar. Bara det att spontant kunna åka ut på landet när min längtan efter naturen blir för stor, som jag har drömt om den friheten.

Att få vara ledig samtidigt som Timmy har semester i sommar. Förra året hade vi två lediga dagar ihop, och övriga dagar jobbade jag 8-18 varje dag. I år kommer vi att kunna umgås så mycket att vi nästan tröttnar på varandra.

Resa någonstans. Barcelona eller Lissabon har vi diskuterat lite. Vart det bär av återstår att se, men det ska bli så himla skönt att få uppleva något annat än den vardag man är van vid.

Att jag ska samla mod till mig och färga håret till mina naturliga blonda nyans igen. Alla bara tjatar om att jag passar så bra i brunt hår men varje gång jag har haft det i längre perioder känner jag bara att nej, det här är inte jag. Kan tyckas som en liten grej, men för mig är det viktigt att känna mig… som mig själv. Även om jag är mer än en hårfärg så är det en del av mig.

Att jag ska bli klar med första året på min utbildning. Jag är en person som vantrivs i skolmiljöer och har hoppat av i princip alla utbildningar jag börjat på. Först när jag började arbeta började jag trivas med livet, innan var det alltid någonting som skavde. För mig är studier ren prestationsångest och stress. Men snart är en tredjedels kandidatexamen avklarad och jag är så förbannat stolt över mig själv som har klarat det så bra.

Att vi ska hitta en kattunge så att Caesar kan få sällskap. Han är ju den mest sällskaplig kissen som finns och han skulle bli så glad över att få en liten kompanjon som han kan lära alla hyss som han har för sig.

Börja skapa en portfolio. Målet är att kunna ta fler webbdesignuppdrag i framtiden. Peppen på detta, att få visa vad jag kan!

Inlägget illustreras av fotografier där vårsolen gjort debut men naturen är fortfarande helt kal och brun i väntan på att knoppar och blad ska slå ut. För övrigt, ni som hängt med ett tag kanske känner till min kärlek till havet. En av de saker jag verkligen inte gillar med att bo i Linköping är att man liksom bor mitt i landet. Tidigare har jag bott i Arkösund, Grebbestad och Norrköping där havet funnits runt husknuten eller varit väldigt påtagligt. Inget får mig att må så bra som havsvindar. Gissa då min lycka när jag gick åt motsatt håll kring Stångån här i Linköping, bort från staden, och hittade alla dessa gamla bortglömda båtar. Kände mig lite mera hemma plötsligt. Det är inga havsvindar, men det är i alla fall båtar!

Du kanske också gillar

7 kommentarer

 • Svara
  ISA
  18 mars 2015 av 22:17

  Blir stolt när jag ser ”klarat första året i skolan”-punkten. SÅ JÄKLA BRA!!

  • Svara
   Matilda
   19 mars 2015 av 12:52

   Men åh vad fint av dig!! Ja, nog får man lov att vara stolt 😀

 • Svara
  Sandra
  19 mars 2015 av 09:47

  Superfint inlägg och härliga bilder 🙂 Den här årstiden rymmer så mycket hopp och drömmar tycker jag!

 • Svara
  Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm
  19 mars 2015 av 17:27

  Dit går jag sällan, men nu blev jag sugen på att gå dit igen. 🙂

  • Svara
   Matilda
   19 mars 2015 av 18:14

   Det tycker jag! Tycker det är mysigt att promenera där bortåt, genom småbåtshamnen och förbi alla ruckliga hus. Lite annorlunda mot motsatta, lite mer välpolerade, delen av Stångån.

 • Svara
  Clara Edvinsson
  22 mars 2015 av 12:08

  Fotona på båtarna är SÅ fina! Jag tror på dig, på att du kommer klara av ditt första år på kandidatexamen, samt att du får ihop en portfolio så småningom. Trevlig söndag!

 • Skriv en kommentar