Kategorier
Smyckestillverkning

Sju år med webshop

Webshopen fyllde sju år i slutet av februari. I hela sju år har jag tillverkat smycken och drivit webshop. Att jag skulle hålla igång såhär länge trodde jag aldrig när jag drog igång. Häromdagen passade jag på att ta en titt i min gamla, låsta, blogg och fick en enorm nostalgikick. Här är några av alla versioner som webshopen funnits i genom åren. Ursäkta att bilderna är så små förresten. På den tiden ansågs 500 pixlar vara ganska så brett, men tiderna förändras.

Dessa tre ringar är orsaken till att jag driver företag idag. Jag la upp dem i ett inlägg, bara för att visa upp dem, och på någon dag var alla tre sålda. Det var bara att tillverka fler.

Efter några veckor insåg jag att jag måste ordna någon slags sida att sälja mina smycken via då beställningarna bara rullade in. Såhär såg första versionen av webshopen ut, år 2008. Quietland som den hette på den tiden. Det var egentligen bara en blogg som jag hade kodat om till webshop. Riktigt söt tycker jag.

Här är den första CMS-baserade webshopen med kundvagn och automatiserat lagersaldo. Var SÅ stolt över att ha fixat det själv minns jag. Det var extremt avancerat jämfört med alla enkla lösningar som finns idag. Det här var nog slutet av 2008.

Efter något år bytte jag CMS-plattform och uppgraderade alla system. Såhär såg det ut då.

Ännu en version. Såhär såg den ut från tidiga 2011 till 2012. Här drev jag den på heltid om jag minns rätt. Under början av 2012 lade jag Quietland på is på grund av att jag kände att jag hade ”vuxit ur” hela konceptet samt hade en heltidstjänst som stal all min energi.

Under 2013 startade jag upp webshopen igen, i dess nuvarande form med ett namnbyte. Och snart händer det grejer igen! Denna gång kommer jag egentligen ta ett steg bakåt och gå från egen plattform till att sälja via Tictail. Det ska bli så skönt att få fokusera enbart på det kreativa och slippa lägga ner en massa tid på teknik och koder. Så pepp på detta!

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

2 svar på ”Sju år med webshop”

Hej!

Jag ville bara berätta att jag varit med sen starten i princip, och att många av mina favoritsmycken är köpta och köps fortfarande hos dig. En mycket trogen kund med andra ord, på grund av att du gör så fina smycken. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *