DIY

Påsk-DIY: Fjädrar av papper

Matildigt | Påsk-DIY: Fjädrar av papper

Jag hade inte tänkt påskpynta något i år, men så kom pysselsuget igång alldeles nyss och det skapades ett par fjädrar av papper inspirerade av Trendenser. Ett lite mer djurvänligt alternativ till vanliga påskfjädrar.

Matildigt | Påsk-DIY: Fjädrar av papperMatildigt | Påsk-DIY: Fjädrar av papper

Då vi inte har något påskris fick fjädrarna hänga i avokadoplantan. Man tager vad man haver! Jag klippte bara ut en fjäderliknande form ur ett papper och klippte täta snitt in mot mitten. Sedan gjorde jag ett hål i änden och fäste öglor av ståltråd. Går ju ypperligt att hänga upp dem med vanligt snöre med.

Matildigt | Påsk-DIY: Fjädrar av papper

En liten fjäder stacks ned i jorden. Här gick jag tillväga på samma sätt som med fjädrarna ovan, men tejpade fast fjädern i en grillpinne istället för att göra ett upphängningshål.

Ett väldigt snabbt och enkelt DIY-tips om man som jag inte riktigt har haft tiden att knåpa ihop något spektakulärt till påskfirandet. Piffigt värre blev det!

(Visited 1 403 times, 1 visits today)

Du kanske också gillar

6 kommentarer

 • Svara
  Dani
  3 april 2015 av 16:58

  vet du om alla fjädrar som säljs nu är riktiga? jag har alltid tänkt att de är i plast :/

  • Svara
   Matilda
   3 april 2015 av 17:05

   Jag tänkte också det. Men jag har hört från flera trovärdiga källor att fjädrarna nästan alltid är äkta och plockade under mindre roliga omständigheter. Eftersom det inte framgått av de förpackningar jag tittat på så avstår jag helt från att köpa. :/

 • Svara
  Sandra
  4 april 2015 av 08:18

  Härligt att göra egna fina fjädrar. Vi har inga alls i påsk eftersom det inte känns helt ok att köpa men fjädrar i papper hade ju funkat 🙂

 • Svara
  Klara
  4 april 2015 av 15:06

  Men, så fint! Vill också ha en avocadoplanta.

 • Svara
  Vajb
  5 april 2015 av 17:52

  Va fina dom blev! 🙂 Och gillar verkligen det alternativa påskriset 😉

 • Svara
  Malin
  11 april 2015 av 22:57

  Så fina! Jag tänker mig nån mobil med dom här. Ska sätta barnen på jobbet att klippa fjädrar i veckan tror jag precis 🙂

 • Skriv en kommentar