DIY

En improviserad vävning

Jag loppade ju en vävram för några kronor för ett tag sedan. Att väva visade sig vara en perfekt syssla för någon som mig, som har enormt svårt att bara sitta still framför tv-serier eller filmer. Rastlös är bara förnamnet. Under ett par kvällar satt jag med min vävram framför tv:n med ett nystan av en gammal solblekt gardin och vävde mig lugn.

IMG_17332
IMG_17352
IMG_17412

Såhär blev den färdiga väven! Den är kanske inte helt felfri då jag inte planerade hur jag skulle göra i förväg utan bara improviserade, men det ligger stor skaparglädje bakom väven och det är ju inte helt fel. Nu agerar den väggprydnad i sovrummet och jag klurar på om jag ska skapa någon mer väv för det var himla roligt!

Du kanske också gillar

6 kommentarer

 • Svara
  MALIN
  30 april 2015 av 11:04

  Åh, snyggt att ha som en detalj på väggen 🙂

 • Svara
  Stina
  2 maj 2015 av 12:56

  Den blev jättefin ju! Kul att prova på något nytt sådär 🙂

 • Svara
  Sandra
  3 maj 2015 av 19:15

  Så fint, Matilda! Vad duktig du var på att väva. Jag får det aldrig att bli som jag vill men kanske ska testa om och om igen helt enkelt.

 • Svara
  Vajb
  4 maj 2015 av 00:46

  Fint!!! 🙂

 • Svara
  Jessica
  10 maj 2015 av 18:08

  Vilken bra sysselsättningen! Minns att jag gillade att väva som liten, det kanske jag borde uppta igen! 🙂

 • Svara
  Alicia
  23 april 2016 av 17:14

  SHIT vad fin!!! Jag är sååååå sugen på att prova på vävning igen (älskade det på fritids men har inte gjort det en enda gång sen dess). Detta är så inspirerande med sina underbara färgövergångar, de långa fransarna och den naturliga skönheten i materialet i sig. Älskar den!!

 • Skriv en kommentar