Recept

Havrekakor på två ingredienser

Matildigt | Recept på nyttiga havrekakor

För ett tag sedan bakade jag ju kolasnittar och skrev lite om min önskan att lära mig fika ordentligt. Det slutade med att jag tömde hela kakburken på två dagar… Ooops! Då bakade jag de superdupernyttiga kakorna som syns ovan istället. De innehåller inget tillsatt socker och då gör det inte så mycket om man sätter i sig en hel kakburk tänker jag, för faktum är att de är så goda att man lätt kan råka göra det. Endast två sorters ingredienser behövs. Nyfiken på vilka? Scrolla ner!

Matildigt | Recept på nyttiga havrekakor

Havregryn och banan är de två magiska ingredienserna. Jag adderade även russin och kanel som smaksättning i mina kakor denna gång, för de smakerna tycker jag passar bra ihop med både havre och banan. Den smaksättningen rekommenderas men är inget måste, grundreceptet är oväntat gott som det är.

Recept: Havrekakor på två ingredienser

Ingredienser
2 bananer
4 dl fiberberikade havregryn
(Valfri smaksättning som t.ex. russin, kanel, vaniljpulver, nötter, kakao m.m.)

Gör såhär
1. Mosa eller mixa bananerna.
2. Rör ihop bananerna och havregrynen.
3. Tillsätt eventuell smaksättning.
4. Knåda samman och forma till 10 kakor.
5. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 14 min.

Matildigt | Recept på nyttiga havrekakor

Det bästa med kakorna är att de knappt smakar banan, de är bara väldigt söta och saftiga. Man kan ju tänka sig att nyttiga havrekakor med endast två ingredienser lätt kan bli torra och tråkiga, men icke. Perfekt när man är sugen på något sött, men ändå vill hålla sig på den nyttiga sidan. För det vill man ju ibland.

Du kanske också gillar

4 kommentarer

 • Svara
  Aaa
  3 april 2015 av 09:46

  Fiffigt!

 • Svara
  Mikaela
  3 april 2015 av 16:37

  Vad gott det ser ut 🙂

 • Svara
  Lina
  30 april 2015 av 17:48

  Men vilket toppenrecept! Enkelt och jättebra när man vill bli av med gamla bananer. Det måste jag prova!

 • Svara
  Lina
  30 april 2015 av 17:48

  Men vilket toppenrecept! Enkelt och jättebra när man vill bli av med gamla bananer. Det måste jag prova!

 • Skriv en kommentar