Listor

Blickar framåt en månad

Just nu läser jag en kurs som är så krävande att jag på riktigt knappt vet var jag ska ta vägen snart. Den är otroligt lärorik egentligen, men lärarna har planerat in så mycket uppgifter och aktiviteter att hjärnan kortsluter bara av att tänka på allt som ska göras. Men om en månad har jag SOMMARLOV! För att få tänka på något annat än variabler, conditions, arrays och objects en liten stund kan jag inte låta bli att skriva ihop en liten lista över vad jag ska fylla mitt sommarlov med.

Åka till Skottland. Jag tänker på detta var eviga dag, Som jag längtar!! Vill bara få ströva omkring och titta på gamla slott, dricka ovanliga ölsorter på små pubar och konstant nypa mig i armen för att förstå att drömresan äntligen blir av.

Återse Grebbestad. Det är 5 år sedan jag såg den lilla orten försvinna ur backspegeln efter att vi hade lastat in alla mina ägodelar i bilen. På något sätt var det där mitt liv började att nystas upp efter en massa kaotiska år, så jag är helt tveklöst övertygad om att jag kommer stå utanför mitt gamla internatfönster och grina som ett litet barn. Vem hade jag varit utan året på folkhögskolan?

Hälsa på Elin i Skåne. Elin har flyttat in i ett gammalt hus med sjöutsikt och allt. Vi har växt upp tillsammans men ses inte alls ofta nu för tiden. Jag är superdupernyfiken på huset såklart, men längtar efter att bara så sitta och snacka skit som på den gamla goda tiden.

Hälsa på Johanna i Borås. Min bästa vän som övergav Linköping. Som jag saknar att bara slänga sig i soffan, äta sig alldeles för mätt på tapas och prata bort hela kvällen.

Hälsa på Carro i Västerås. Carro var min evige vapendragare i Grebbestad. Vi har inte träffats på två hela år för att livet kommit emellan. Det gör ont i hela kroppen när jag tänker på hur mycket jag saknar henne så i sommar ska det banne mig bli av.

Äta glass på Smultronstället med Elin och Sofie. För Smultronstället är bäst och så är mina vänner med!

Äta glass igen på Smultronstället igen, denna gång med Timmy & co. För ju fler besök desto bättre.

Plocka en massa blåbär. Enda problemet är alla myggor som jag är superallergisk mot, men det minns man ju ändå inte när man äter sina egenplockade blåbär senare på året.

Hälsa på min mamma under ett par dagar. Jag träffar inte min mamma så ofta, men hon bor så fint på landet och det vore mysigt att bo där ett litet tag som när jag var yngre.

Kunna skörda så mycket kryddor att vi blir nästintill självförsörjande på det. Vet inte om det kommer att bli så pass stor skörd, men jag hoppas på det.

Lägga in chili i fina glasburkar. Längtar så galet mycket tills att chiliplantorna får frukt. Så vill jag även göra egen chilikrydda och lite annat smått och gott. Men just inlagd chili är typ det bästa jag vet i matväg så det peppar jag sönder inför att få lägga in.

Jag är så himla glad att jag tog beslutet att ha sommarlov istället för att jobba rumpan av mig ännu en sommar. Det ifrågasätts av många, för sommarjobb är ju synonymt med obligatoriskt som student, men det är ett beslut jag har tagit att ta för att få känna att jag äntligen kan få en chans att komma ikapp med livet lite. Pengar i all ära, men vad är det som kommer att betyda något i det långa loppet? Inte är det att åsidosätta både alla sina vänner och sig själv sommar efter sommar på grund av brist på tid och energi i alla fall.

Du kanske också gillar

8 kommentarer

 • Svara
  stina
  12 maj 2015 av 11:44

  jag jobbade på samma jobb som dig förra sommaren (& upptäckte senare att MEN JAG KÄNNER JU IGEN HENNE! vågade dock aldrig ge mig till känna för sånt vågar man aldrig!) MEN jag vill bara säga att jag tycker du gör helt rätt. Jag själv kan få ångest bara jag tänker på att behöva kliva in i den byggnaden igen & visst pengar är alltid pengar för en fattig student men ett glatt jag är bättre än ett rikt jag alla dagar i veckan. Så jag läser en kurs i sommar istället & gör som du. Så HEJ vill bara säga att du inte är ensam. & de som tycker att vi borde sitta i kundtjänst instängda i ett kontorslandskap hela sommaren kan göra det själva & se hur bra de kommer att må efteråt. HEJA DIG!

  • Svara
   Matilda
   12 maj 2015 av 15:17

   Haha där ser man! Hejja dig, hejja oss! Jag tycker vi har tagit rätt beslut, vi kommer må så mycket bättre i sommar. 😀

 • Svara
  kajsa
  12 maj 2015 av 12:21

  hej!
  kanske en dum fråga men amuletterna i din webbshop, går dem att öppna?

  Fin blogg & shop.
  xoxoxo

  • Svara
   Matilda
   12 maj 2015 av 12:57

   Alla går att öppna. Jag har helt missat att lägga upp bilder på hur de ser ut när de öppnas. Ska lägga in det asap! 🙂

 • Svara
  Ellie
  12 maj 2015 av 13:22

  Hoppas det går bra med plugget! O skönt med sommarlov iaf – inte alla som har det 😉

  • Svara
   Matilda
   12 maj 2015 av 13:28

   Tack! Ja, det är verkligen en lyx att kunna ha det. Anledningen till att jag kan ha det är just för att jag har jobbat stenhårt tidigare år! 🙂

 • Svara
  Anna
  12 maj 2015 av 20:58

  Så fina bilder!! 😀

 • Svara
  Mikaela
  26 maj 2015 av 14:02

  Gud vad härligt med sommarlov, tycker du gör helt rätt! Jag hade ofrivilligt sommarlov förra sommaren, visst var det skönt att vara ledig, men eftersom jag inte hade något jobb var jag så himla fattig så jag kunde inte göra så mycket saker jag hade velat ändå 🙁 Men i år ska jag jobba och vara ledig i alla fall tre veckor 😀

 • Skriv en kommentar