Kategorier
Vardag

Fyra frågor om mina studier

Ibland trillar det in frågor i kommentarsfältet som rör min utbildning. Jag vet inte om ni som har ställt frågorna går tillbaka och kikar på svaret så jag tänker att jag svarar i ett inlägg också. Det kanske är fler av er som är nyfikna på svaren.

Du har säkert skrivit om det innan, men vad är det du pluggar nu igen? På distans?
Jag läser Webbredaktörsprogrammet på distans vid Högskolan i Borås.

Kan en extrajobba vid sidan om eller är det mycket typ schemalagt så det inte är möjligt?
Väldigt få aktiviteter är obligatoriska att delta på så det går absolut att arbeta extra vid sidan om. I en del kurser förekommer obligatoriska seminarium på dagtid, men annars är det mesta väldigt flexibelt. Vissa kurser är mer tidskrävande än andra och jag vet att några av mina klasskamrater som jobbar mycket vid sidan om har svårt att hinna med allting, speciellt i de tekniska kurserna som är väldigt tidskrävande för en person som är nybörjare på de olika kodspråken.

Är din utbildning bra om en vill starta en webbshop?
Jag tycker att utbildningen ger en fantastisk helhet för att driva egen verksamhet på webben och det går absolut att applicera på en webshop. Allt från vad du ska tänka på när du skapar koncept, texter,  bilder och design till att utforma, anpassa och koda sidans funktioner. Allt detta är nödvändigt att kunna om du driver en webshop, så ja, utbildningen är grymt bra för det ändamålet. Visst kan man göra mycket på egen hand, men helheten som utbildningen ger är svårslagen.

Vad kan man jobba med sen? Vad vill du jobba med sen?
Jag ser tre tydliga inriktningar: webbdesign, webbutveckling/programmering eller med informationshantering av olika slag. Jag älskar alla bitarna så jag skulle kunna tänk mig att jobba på ett mindre företag där jag får arbeta med företagets webbplats ur ett helhetsperspektiv och även hantera intern information. Fast jag kan se mig som renodlad programmeringsnörd också, måste bara öva upp mina skills lite först. Äh, jag vet inte egentligen, allt är ju så roligt!

Tidigare har jag även skrivit lite om mina studier i inlägget Att studera på distans. Läsvärt om man vill veta mer om pluggeriet mitt. Och undrar ni något är det bara att fråga på!

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

3 svar på ”Fyra frågor om mina studier”

Vad roligt det verkar ändå. Ibland vill jag bara byta inriktning helt och göra något sånt där istället. Att det är på distans skulle ju liksom göra det enklare också..men ja. Det får vara en dröm längre fram för jag tycker ju om mitt yrke också. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *