Tips

På tal om mortlar… Här är några förslag!

Jag förespråkar ju att loppisfynda så mycket som möjligt, men just mortlar tycker jag kan vara lite knepigt. Att hitta dem på loppis handlar mycket om tur. Ibland finns de i överflöd, ibland finns det inga alls, ibland är de snordyra. För er som inte vill springa runt på loppisar dagarna i ända så tänkte jag tipsa om ett par nyproducerade mortlar som jag tycker är väldigt tjusiga. Här är de!

Mortlar, mortel | Matildigt Mortlar, mortel | Matildigt

Ellos / DesignOnline

Mortlar, mortel | Matildigt Mortlar, mortel | Matildigt

RoyalDesign / Boligheter

Mortlar, mortel | Matildigt Mortlar, mortel | Matildigt

Kök Etcetra / Lagerhaus

Mortlar, mortel | MatildigtMortlar, mortel | MatildigtMortlar, mortel | MatildigtMortlar, mortel | Matildigt

Slut på tips! Galet fina, eller hur? Onekligen ett måste i mitt kök.

Du kanske också gillar

3 kommentarer

 • Svara
  ISA
  17 juni 2015 av 14:49

  Alltså nu måste jag faktiskt fråga en sak, och INTE för att verka dryg eller bitchig men jag har tänkt på detta länge (japp det är sant). Vad tusan ska man med en mortel till!??? haha. Det enda jag kan komma på är för att krossa pepparkorn? Men vem krossar egentligen pepparkorn? haha! Undrar seriöst över detta! kram

  • Svara
   Matilda
   17 juni 2015 av 14:57

   Det är en bra fråga för det undrade jag också innan jag köpte en. Jag mortlar främst kryddor, som just pepparkorn, för att få fram smakerna myyycket bättre. Så torkar jag ju egna kryddor och de mortlar jag innan matlagningen eller förvaringen i kryddburkar. Så onödig pryl egentligen och man klarar sig helt ärligt utan en mortel i köket. Men när jag väl kände hur smakerna träder fram så vill jag mortla exakt allt. Plus att det är en galet snygg inredningsdetalj!

   • Svara
    ISA
    17 juni 2015 av 16:01

    TACK för svaret! håller med om att de är snygga, riktigt snygga (och heavy. haha. Alltid rädd att få den på tån när jag är i närheten av en). Men då förstår jag! jag kryddar ju aldrig något så det förklarar min avsaknad av behov av mortel 🙂

  Skriv en kommentar