Resor

Tredje dagen i Edinburgh

Dean Village, Edinburgh, Skottland Dean Village, Edinburgh, Skottland   Dean Village, Edinburgh, SkottlandDean Village, Edinburgh, Skottland

På söndagen gick vi i lite butiker för att därefter gå på en typisk söndagspromenad i ett område som heter Dean Village. Ett helt galet vackert område som floden Leith rinner igenom. Edinburgh var ganska trafiktätt och ibland lite lätt kaosartat, men där nere i dalen var det alldeles stilla och lugnt. Det var som att vi hade förflyttats till en liten ort långt ute på landet.

Dean Village, Edinburgh, Skottland Dean Village, Edinburgh, Skottland   Dean Village, Edinburgh, Skottland

Undrar hur många gånger vi pekade på hus och gränder och utbrast ”åh, titta vad fint!”, det var några gånger det.  Hade kunnat bo i vilket hus som helst, för hela området och alla byggnader var så gemytliga.

Dean Village, Edinburgh, Skottland Dean Village, Edinburgh, Skottland   Dean Village, Edinburgh, Skottland

Vi hade helt missat Dean Village när vi läste på om stadens sevärdheter, men som tur var rekommenderade hotellpersonalen ett besök. Och jag i min tur rekommenderar verkligen alla att planera in en en promenad i området om man har vägarna förbi Edinburgh.

Du kanske också gillar

1 kommentar

  • Svara
    Vajb
    10 juli 2015 av 00:03

    Den staden är så vacker! 🙂

  • Skriv en kommentar