Recept

Chokladmousse med avokado

Vegansk chokladmousse med avokado - Matildigt  Vegansk chokladmousse med avokado - Matildigt

I fredags var jag galet sötsugen men samtidigt inte sugen på att moffa i mig något sockrigt. Då tog jag mitt förnuft tillfånga och experimenterade fram en vegansk chokladmousse med avokado som blev över förväntan god. Jag har tidigare testat att ha avokado som bas i chokladmousse och tyckt att det smakat… ja, avokado. Denna gång lyckades jag trolla bort avokadosmaken (nästan) helt. Även om avokado är gott så tycker jag inte riktigt att den smaken hör hemma i en chokladmousse. Jaja, nog tjatat om det – här kommer receptet!

Recept: Vegansk chokladmousse

1 portion

1 mogen avokado
1.5 msk matlagningsgrädde (t.ex. havre eller kokos)
2 msk kakao
1 msk agavesirap
1 kryddmått vaniljpulver
Ett par droppar citronjuice
En nypa salt

Dela avokadon, ta bort kärnan och gröp ur. Lägg i en liten skål tillsammans med resterande ingredienser. Mixa samman med en mixerstav i ett par minuter tills konsistensen är helt slät och lätt fluffig. Låt vila i kylskåpet i minst en timme innan servering.

Vegansk chokladmousse med avokado - Matildigt

Ps. Om någon undrar varför det är så lite mousse i skålen så kan det bero på att jag råkade provsmaka ungefär hälften innan jag kunde slita mig från skålen för att ta fram kameran…

Du kanske också gillar

3 kommentarer

 • Svara
  Stina - Tillvaron.se
  9 september 2015 av 11:10

  MUMS! Perfekt för mig som antagit utmaningen att vara utan raffinerat socker i september, då har jag nåt att ta till om sötsuget skulle infinna sig 😉

 • Svara
  ISA
  9 september 2015 av 11:55

  har hört detta påhitt med avocado i bak. Spännande! kan nog bli gött 😉

 • Svara
  Klara
  11 september 2015 av 14:32

  Men åh vad spännande, och vad gott det ser ut! Detta vill jag prova, kul att utmana sig själv i köket och laga något man inte testat förut.

 • Skriv en kommentar