Loppis

Vad jag letar efter på loppis just nu

Idag står loppis på schemat! Just nu laddar jag inför höst, rusk och kyla. Därför står följande saker på min att spana efter på loppis-lista:
♦ Stickor av trä (alltså… inte trästickor, utan… stickor som man stickar med!)
♦ Tjockt garn att sticka halsdukar, mössor och vantar av
♦  Varma tröjor med hög krage

Jag är alltid så himla nyfiken på vad alla andra tittar efter när jag går omkring på loppisar, så jag tänkte att jag kanske kan stilla min nyfikenhet genom att fråga er istället! Vad spanar ni efter på loppisar just nu? Har ni något särskilt som ni har tänkt ut i förväg att ni ska titta efter? Det kanske bara är jag som alltid är så superorganiserad och skriver små listor?

Du kanske också gillar

8 kommentarer

 • Svara
  Caroline
  10 september 2015 av 08:53

  Jag brukar inte skriva listor eller leta efter något speciellt när jag kollar på loppis, men jag märker också att det är svårare att faktiskt hitta något när man gör så. Just nu samlar jag på ”flytta hemifrån-prylar”, då jag fortfarande bor hemma hos föräldrarna. Köksredskap kan man ju till exempel aldrig få för mycket av, och sånt finns det ju gott om på second hand-butiker. Jag vill också börja titta på minde möbler, men just nu har vi ingen plats att förvara de så länge, så det får jag skaffa längre fram.

 • Svara
  Stina - Tillvaron.se
  10 september 2015 av 11:18

  För mig är det så himla olika. Det är lättare att hitta om man klurat på något men ändå inte bestämt sig för mycket. Jag brukar ofta tänka material eller funktion. T.ex. ”Blått, ”Mässing”, ”Bricka”, ”Trä” och sen se vad som dyker upp framför mina ögon då 🙂

 • Svara
  Sandra
  11 september 2015 av 15:41

  Så roligt att läsa Matilda! Har gjort ett ”det här letar jag alltid efter på på loppis”-inlägg för jättelänge sedan och har tänkt att jag ska uppdatera det. Får nog ta och göra det nu tror jag!

 • Svara
  Clara
  12 september 2015 av 12:34

  Tips! Frys garnet innan så slipper du riskera mal! 😉

  • Svara
   Matilda
   12 september 2015 av 15:06

   Tack för tipset! Har inte råkat ut för några skadedjur under alla mina år som loppisfyndare så jag hoppas jag slipper det även i fortsättningen.

 • Svara
  Ellen
  14 september 2015 av 12:01

  Åh, ja det är verkligen kul med sådana här listor! Jag letar efter: en pigtittare eller någon annan spegel att ha i sovrumsfönstret där det är bäst sminkljus. Och lite som vanligt fina ljuslyktor, glasburkar och -flaskor, och andra burkar att förvara småpinaler i.

 • Svara
  Anna-Maria
  9 oktober 2015 av 12:58

  Vad lustigt! Jag skrev ett blogginlägg idag om vad jag söker efter innan jag hittade din blogg. Hur som helst så söker jag alltid efter fina lampor (gärna 60-tal), små fina plåtaskar och gjutjärnspannor. Sen har jag på senaste tiden även börjat titta efter fina leksaker i trä till vår son… trots att jag tänker att han inte behöver så många saker…

  • Svara
   Matilda
   10 oktober 2015 av 17:59

   Fina leksaker i trä kan man inte få för många av 😉

  Skriv en kommentar