Vardag

Låt höstsolen blända dig

I fredags lämnade jag in ett arbete som krävt varenda minut av min vakna tid hela förra veckan och tog ett djupt andetag av lättnad över att slippa tänka mer på det för stunden. Sedan hängde jag kameran på axeln och gick ut i höstsolen.

Det är så viktigt, speciellt när man studerar och arbetar hemifrån, att få miljöombyte med jämna mellanrum. Problemet är att jag alltid inser hur mycket jag behöver frisk luft först när energin redan är slut och jag är inne på mitt reservlager. Det säger ju sig självt att det inte är ett dugg hälsosamt. Från och med nu lovar jag mig själv att släppa det där kravet på att alltid prestera på max tills jag stupar. Istället tänker jag prestera mitt allra bästa och för att kunna prestera mitt allra bästa behöver jag tillåta mig själv att ta pauser. Att promenera i naturen, släppa all stress för stunden och hämta ny energi. Det är då jag fungerar som bäst.

Det låter så löjligt självklart när man formulerar tankarna till ord, men det är alldeles för lätt att prioritera bort när man har deadline efter deadline att passa. Ni som befinner er i samma sits som mig, lova mig att ni sliter er loss från den där evighetslånga listan över saker att göra. Låt höstsolen blända er och höstvindarna nypa tag i kinderna.

Du kanske också gillar

2 kommentarer

 • Svara
  Sandra
  6 oktober 2015 av 05:46

  Så underbara bilder, Matilda! Skönt att du fått lämna in ett så maffigt arbete nu. Den känslan när man gör sig av med det som slukat all ens tid och energi är ju både så skön och gör en lite vilse på samma gång tycker jag. Men en promenad i höstsolen kan typ råda bot på vad som helst <3

 • Svara
  Anna-Maria
  9 oktober 2015 av 12:51

  Ja, jag vet lätt det är att man blir sittande inne och dagen liksom passerar. Jag jobbar visserligen periodvis utomhus så det blir ju mycket tid ute i det stora hela, men jag försöker att även när jag har mycket att göra att ta mig tid att gå ut en kort stund.

 • Skriv en kommentar