Loppis

Fotorekvisita på liten yta

Loppisfyndad rekvisita till matfotografering | Matildigt
Loppisfyndad rekvisita till matfotografering | Matildigt
Loppisfyndad rekvisita till matfotografering | Matildigt

Sandra skrev för ett tag sedan om sin loppisfyndade rekvisita. Väldigt imponerande! Önskar så att jag hade mer plats här hemma så jag kunde samla på mig mängder av fina loppisfynd att använda som rekvisita till matfotografering, men det är smått omöjligt i en redan överfull liten lägenhet. Istället samlar plockar jag på mig alla småprylar jag kommer över på loppisar. Det kan man också komma en lång med väg med när man fotograferar mat. Allt detta som jag nämnder nedan brukar finnas för någon femma styck på loppisar och tar minimal plats i kökslådan. Kan ju inte bli bättre.

Slevar och skedar

Den perfekta rekvisitan för att skapa variation i en bild. Då kan man komma undan med att använda samma skål flera gånger om, utan att det blir tjatigt.

Gamla mått

För inget ger en så gedigen husmorskänsla som ett gammalt rostigt decilitermått.

Små skålar och flaskor

Föremål att ha i bakgrunden för att ha t.ex. kryddor, dressing och andra tillbehör i.

Underlägg i trä

Underlägg av olika slag är guld värda när det gäller att skapa lager i bilden. Bara placera ett underlägg under maten och vips så ser det lite mer intressant ut.

Du kanske också gillar

1 kommentar

  • Svara
    Stina - Tillvaron.se
    24 november 2015 av 20:50

    Verkligen fina tips! Gamla mått ska jag börja kika efter på loppis, håller med om att det ger en härlig känsla 🙂

  • Skriv en kommentar