Recept

Kikärtsfyllda paprikor

Veganska kikärtsfyllda paprikor | MatildigtRecept: Veganska kikärtsfyllda paprikor | Matildigt

Idag tänkte jag för första gången någonsin (tror jag?) blogga ett recept på något som inte är mellanmål eller godis. Jag äter ju faktiskt vanlig mat också. Det här receptet är verkligen hur bra som helst på vardagar när man vill att maten ska bli klar snabbt och utan större ansträngning. Paprikor fyllda med en röra av kikärtor, morötter och krossade tomater. Det krävs bara lite förberedelser och sedan sköter paprikorna sig själva i ugnen.

Det här är den första rätten jag improviserade fram helt på egen hand som tonåring. Genom åren har den förfinats och förändrats lite, men står sig lika bra än idag. Paprikorna är otroligt mättande som de är så egentligen behövs inget mastigt tillbehör till, men en god sås baserad på Oatly iMat Fraiche blir pricken över i:et. Nu tar vi en titt på receptet tycker jag! Passa även på att bokmärka det så att du kommer ihåg att laga det till middag någon dag i veckan.

Recept: Kikärtsfyllda paprikor

3-4 portioner

Ingredienser
6 röda paprikor
3 morötter
1 förpackning färdigkokta kikärtor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 förpackning krossade tomater
1,5 dl riven vegansk ost (jag föredrar Violife’s pizzaost)
Basilika
Salt & peppar

Gör såhär
1. Hacka vitlök och gul lök. Riv morötterna grovt. Skölj kikärtorna.
2. Fräs vitlök, gul lök, morötter och kikärtor i några minuter. Höll över de krossade tomaterna och låt puttra ihop i ca 5 minuter. Ha i basilikan sist av allt.
3. Skär av övre delen på paprikorna och gröp ur innehållet.
4. Placera paprikorna i en ugnsform. Fyll paprikorna upp till kanten med tomatröran från stekpannan. Garnera med riven ost.
5. Ställ in paprikorna i nedre delen av ugnen, 30 minuter på 200 grader.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer än

Skriv en kommentar