Recept

Himmelskt goda chocolate chip cookies

Recept: Veganska chocolate chip cookies | Matildigt

Veganska chocolate chip cookies är inte att underskatta! Sedan jag blev vegan har jag bakat oerhört lite, mest för att jag inte riktigt vetat vad jag ska ersätta smör och ägg med. Men det är verkligen inte svårt att baka veganskt har jag upptäckt nu när jag har börjat testa mig fram i köket.

Dessa kakor blev något av det godaste jag har ätit i kakväg, och direkt efter första tuggan kände jag bara att jag måste föreviga receptet direkt. Jag utgick från Vegotekets recept på chocolate chip cookies för att få rätt proportioner på alla ingredienser, men bytte ut ungefär hälften av ingredienserna efter vad jag var sugen på. Dessa kakor har en liten hint av kokos och kola vilket visade sig vara en helt fantastisk kombo tillsammans med den mörka chokladen. Nog om det, här kommer receptet!

Recept: Veganska chocolate chip cookies | Matildigt

Recept: Veganska chocolate chip cookies

Ingredienser
2 dl kokossocker
1.5 dl smält kokosolja
0.5 dl vegetabilisk mjölk
1 msk potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
3.5 dl vetemjöl
2 tsk carobpulver
1 krm mortlat havssalt
20 cashewnötter
75 gram mörk choklad

Gör såhär
1. Vispa samman kokossocker, olja, mjölk och potatismjöl tills det blir lätt fluffigt.
2. Rör ner bakpulver, vaniljpulver, vetemjöl, carobpulver och havssalt.
3. Hacka cashewnötter och mörk choklad. Rör ner i smeten med de övriga ingredienserna.
4. Forma tolv runda bollar och placera ut på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut bollarna med fingrarna eller en gaffel.
5. Grädda på 175 grader i 8-10 minuter.

Du kanske också gillar

2 kommentarer

 • Svara
  Sandra
  27 november 2015 av 09:04

  Åh, de låter ljuvliga! Hoppas de smakar lika gott om man gör dem glutenfria 🙂

  • Svara
   Matilda
   30 november 2015 av 19:05

   Har ingen erfarenhet av det då jag tål gluten, men det ska ju såklart gå att byta ut mjölet mot ett glutenfritt sådant 🙂

  Skriv en kommentar