Kategorier
Vardag

Hur gick det med mina nyårslöften?

Förra året skrev jag ihop denna lista över 2015s nyårslöften. Jag gillar att skriva ner mina nyårslöften varje år, men jag förhåller mig mer till dem som långsiktiga mål snarare än löften att hålla. Då ligger de lite i bakhuvudet hela tiden och påminner mig om vad jag vill uppnå. Men nu är jag är väldigt nyfiken på hur det gick, för jag minns inte exakt allt som jag skrev ner, så vi tar en titt tycker jag.

Tjur i Tinnerö Eklandskap | Matildigt

En god gärning jag vill genomföra: Bli djurfadder hos WWF

Jag har inte blivit djurfadder pga att jag vill minska ner på mina löpande utgifter, men däremot har jag skänkt pengar med jämna mellanrum. Bland annat till ett lokalt katthem, Forska Utan Djurförsök och Djurens Rätt. Tidigare år har jag knappt skänkt några pengar, men detta år har mitt engagemang för djurrättsfrågor verkligen vaknat till liv.

Glen Coe Skottland | Matildigt

En plats jag vill besöka: London och Barcelona

Vi åkte till Skottland istället för Barcelona. Verkligen en helt fantastisk resa.

Chokladmousse på avokado | Matildigt

En ovana jag vill bryta: Det dagliga godisätandet

Mitt sötsug är i princip borta vilket är en sådan lättnad, men det har varit riktigt jobbigt i perioder vill jag lova. Timmy har varit lagom glad på mig när jag gått omkring här hemma och mumlat surt ”jag vill ha choklad… choklaaaad!”. Tidigare åt jag godis exakt varje dag. Nu blir det bara när jag faktiskt är sugen och ofta gör jag mitt eget från helt naturliga råvaror och får lite nyttiga näringsämnen i mig på köpet.

Bok om odling | Matildigt

En bok jag vill läsa: Not That Kind of Girl, Svindlande höjder, Garp och hans värld och Albertetriologin

Läste halva Not That Kind of Girl. Not my kind of book. Har gett upp att läsa skönlitteratur helt då jag blir så himla uttråkad av den typen av läsning. Undrar varför det är så? Istället plöjer jag faktaböcker om näringslära, odling, självhushållning och populärhistoria. Den läsningen motiverar mig mer då jag älskar att trycka in nya kunskaper i hjärnan.

Kidneybönor | Matildigt

En maträtt jag vill testa: Falafel och bönbiffar

Har bokstavligen levt på falafel och bönbiffar. Bönbiffar med morötter i och falafel med gröna ärtor i… det är grejer det! Så enkelt att bara improvisera ihop, resultatet blir ju alltid bra! Bara man tänker på att smeten ska ha en lagom kletfast konsistens och något som binder vätskan som fiberhusk, potatismjöl, vetemjöl, havregryn osv.

Då är den stora frågan vad jag ska sätta upp för mål för 2016… Hmm, hmm.

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

4 svar på ”Hur gick det med mina nyårslöften?”

men vad härligt att det gått så bra med målen ändå! gah, känner igen chokladsuget alltså.. ingen överdrift att jag ätit choklad VARJE jäkla dag senaste åren. :/

Samma här! Skulle lätt kunna byta ut alla måltider mot choklad alltså. Men skam den som ger sig, det går att vänja bort! (Om man nu vill det alltså.)

Svara

Har också den dåliga ovanan att äta godis varje dag… Har försökt sluta flera ggr men har alltid ramlat dit igen. Ska försöka dra ner det till endast helgen nu efter nyår så får jag se om jag lyckas den här gången 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *