Hemma Loppis

Ännu en förbandslåda

Untitled

I lördags blev jag en förbandslåda rikare. Nu har jag fyra stycken, det kan man väl ändå kalla en samling? Vet inte vad det är med mig och förbandslådor riktigt, men någonting med dem fångar alltid mitt intresse. Trälådor överlag råkar jag vara halvt besatt av. De är så gedigna att jag inte kan låta bli att bära med mig dem hem när jag får syn på dem på loppisar.

På Hjärta till hjärta här i Linköping stod lådan i ett hörn. På prislappen stod summan 75 kronor och intill stod en skylt att det var 50% rabatt på alla möbler. Eftersom lådan är väldigt stor (vilket inte riktigt framgår av bilden) så räknades den som en möbel. Det betyder att jag pungade ut ynka 37 kronor och 50 öre. Det kallar jag ett kap!

Jag har dock ingen aning om lådans ursprung. Enligt etiketten innehöll den tidigare tio mitellor bland annat vilket ju betyder att lådan varit ämnad för en större verksamhet. Nu lär den mest bli ämnad för förvaring av alla möjliga grejer här hemma. Förmodligen får den stå i hallen och förvara halsdukar, vantar och mössor.

Den stora frågan är dock om jag ska måla lådan eller inte. Tänker mig en riktigt ljusgrå färg. Givetvis får siffrorna vara kvar som de är. Vad tror du om den idén?

Du kanske också gillar

9 kommentarer

 • Svara
  lovisa
  9 december 2015 av 20:30

  hej matilda! tack för paketet från wishes and stars! superfina grejer. jag köpte bland annat ett par träörhängen (http://wishesandstars.tictail.com/product/wood-studs), tycker om dem så mkt att jag var tvungen att testa direkt. som väntat: superfina på. men problem uppdagade sig senare var att jag knappt fick av mig dem. försökte på riktigt i säkert 2 minuter innan den lilla ”plattan” gick att ta av. ska det vara så? finns det någon särskild teknik man ska använda sig av? såg att det var ett litet hack i själva pinnen så tänker att det kanske är något speciellt trix man ska använda sig av. kram!

  • Svara
   Matilda
   9 december 2015 av 20:40

   Aj då! Testa att inte trycka på den lilla ”nöten” längre bak än strecket på pinnen. Den ska liksom hamna i själva strecket. Om inte det hjälper så testa att ta av och på nöten ett par ggr så hålet ”mjukas” upp. Jag har valt en modell som har lite tajtare hål än vanligt just för att de ska sitta ordentligt på örat då många öronnötter töjs ut och örhänget faller av. Men om det fortsätter att krångla – skicka mig ett mail så löser vi det! 🙂 kram kram!

 • Svara
  Stina - Tillvaron.se
  9 december 2015 av 21:40

  Ja de är verkligen urtjusiga de där lådorna! Jag tyckte träfärgen var fin men förstår dig om du vill måla den, är ju lättare att få den att passa in på olika sätt i inredningen då 🙂

  • Svara
   Matilda
   11 december 2015 av 20:37

   Ja, tänker lite så med. Får se hur jag gör 🙂

 • Svara
  Patrik at Brass&Gold | En inredningsblogg på Hannas Room
  11 december 2015 av 10:16

  Åå så snygg den är! Jag vill också ha en sådan!

  • Svara
   Matilda
   14 december 2015 av 14:48

   Håller tummarna för att du hittar en liknande låda 🙂

 • Svara
  Jessica
  14 december 2015 av 14:18

  Vilken fynd! Man blir alltid så glad när man fyndar snygga grejer på loppis! Tycker den var fin som den är, men kan tänka mig att en ljusgrå färg också skulle funka väldigt bra!

  • Svara
   Matilda
   14 december 2015 av 14:47

   Visst blir man! Loppis är grejen! 😀 Du, och alla andra, verkar vara eniga med mina tankar så vi får se om jag målar om den eller låter den vara som den är.

 • Svara
  Amanda
  18 december 2015 av 18:12

  Men vad fin! Perfekt förvaring av saker man inte vill ha framme ju 🙂

 • Skriv en kommentar