Kategorier
Vardag

Årssummering

Detta år ska jag blogga ordentligt, så tänkte jag i början av 2015. Inte varje dag, för det går inte med tanke på mina studier, men i alla fall så ofta som möjligt. Tidigare dök det upp spontana inlägg när jag fick bloggfeeling, men nu bestämde jag mig för att faktiskt blogga mer regelbundet och genomtänkt. Jag tycker verkligen att man kan se hur jag har utvecklats, från att ha ett ganska anonymt uttryck i mina fotografier och inlägg till att ha börjat sätta en egen prägel på det material jag skapar för bloggen. Ett givande år! Här är en årssummering med överblick på de populäraste inläggen varje månad.

Årssummering - Bloggen i januariÅrssummering - Bloggen i januari Årssummering - - Bloggen i januari

Januari

Under årets första månad bakade jag rosa bröd, planerade inför sommarens balkongodling och berättade om mina studier. Timmy och jag trotsade kylan och åkte på utflykt till Vadstena och promenerade omkring i snön. Det blir  inte roligare än så i januari.

 
Årssummering - Bloggen i februariÅrssummering - Bloggen i februari

Februari

Februari var också en ganska lågmäld månad. Är det inte så varje år? Här hemma ville vi ha förändring och målade om i vardagsrummet. I samma veva hängde jag upp affischer med byxgalgar och virkade en trasmatta. Jag längtade efter våren och växtligheten och planerade inför en nylansering av webshopen.

 
Bloggen i marsÅrssummering - Bloggen i mars Årssummering - Bloggen i mars

Mars

Under mars månad ägnade jag min tid åt att vara kreativ och att ränna runt på loppisar. Jag målade om träskålar och skapade små skålar av lufttorkande lera. Delade även med mig av mina bästa loppisfyndartips och visade upp loppisfynd.

 
Årssummering - Bloggen i aprilÅrssummering - Bloggen i april Bloggen i april

April

I april hade jag extremt mycket plugg på hög och tog till och med en liten bloggpaus. Ett av mina mest googlade recept kom till och jag visade hur jag odlar mina avokadoplantor. Timmy och jag bokade biljetter till Skottland vilket kändes helt overkligt eftersom jag så sällan reser och fullkomligt älskar Skottland. På den kreativa fronten dekorerade jag en tändsticksask och vävde en vägghängd prydnadsväv.

 
Årssummering - Bloggen i majÅrssummering - Bloggen i maj Årssummering - Bloggen i maj

Maj

Maj var också en väldigt hektisk pluggmånad vill jag minnas. Men jag publicerade en hel del inlägg ändå, bland annat om hur du tar hand om dina smycken på bästa sätt och hur du tillverkar eget gödselvatten så dina växter kan växa med all sin kraft. Flera gånger njöt vi av våren i Tinnerö eklandskap, en gång under valborgsmässohelgen och en gång i slutet av månaden.

 
Årssummering - Bloggen i juni

Juni

Plötsligt fick jag sommarlov. Ni vet när man har pushat sig själv stenhårt under en period och sedan slappnar av? Då kommer alltid minst en förkylning bryta ut. Det var dock inte enbart en förkylning som bröt ut, utan även den största tröttheten jag någonsin varit med om. Men det var ju också just därför jag unnade mig ett sommarlov, för att jag pluggat i ett så högt tempo och behövde släppa all stress och press för stunden. Försökte peppa mig till att ta tag i några små projekt, men det gick åt helvete ärligt talat. Jag varken bloggade eller gjorde något annat vettigt.

 
Bloggen i juliÅrssummering - Bloggen i jul Årssummering - Bloggen i juliÅrssummering - Bloggen i juli

Juli

När juli inleddes var vi redan i Skottland. Första dagen i Edinburgh spatserade vi omkring i omgivningarna runt hotellet och bekantade oss med staden. Andra dagen besteg vi högsta punkten på Arthur’s Seat, den längsta vägen. Det var svinvarmt och svinjobbigt, men så himla belönande när vi väl fick se den makalöst vackra utsikten över staden. Den tredje dagen var betydligt lugnare då vi tog en söndagsutflykt till den gamla stadsdelen Dean Village. Den fjärde dagen åkte vi på den mest fantastiska och vackra turen över det skotska höglandet och Loch Ness. I juli växte dessutom växterna på balkongen så det knakade och Titus flyttade hem till oss! Så himla liten.

 
Årssummering - Bloggen i augustiÅrssummering - Bloggen i augusti Årssummering - Bloggen i augusti

Augusti

I augusti var det dags att skörda från balkongodlingarna. Alltid lika fantastiskt att få smaka på det man har odlat upp själv från frö. Berättade även hur du bör göra för att få stadiga chiliplantor. Min hy var med om en revolution när jag upptäckte jojobaolja aka mirakelolja.

 
Årssummering - Bloggen i septemberÅrssummering - Bloggen i september Årssummering - Bloggen i september

September

Skolan började igen vilket innebär rutiner vilket också innebär att min produktivitet i bloggen blev högre. Jag visade hur du enkelt pressar växter och gör tavlor av dem. Jag torkade även nypon och gjorde eget nyponpulver. Ett måste i min morgonsmoothie. När vi ändå pratar om ätbara ting så gjorde jag chokladmousse på avokado och de godaste rawbars som någonsin har existerat. Min guide till Edinburgh kom upp i bloggen med.

 
Årssummering - Bloggen i oktober

Oktober

Så var det höst igen. Jag meddelade att webshopen kommer att läggas ner. Det var en stor lättnad. Sju och ett halvt år är en lång tid. Jag tipsade om vad du kan använda nypon till för att få fler att inse hur användbar naturen är. Hittade en ny kärlek i en naturlig ansiktsrengöring och visade upp min kompletta hudvårdsrutin. Min filt med mormorsrutor blev klar efter månader av slit.

 
Årssummering - Bloggen i novemberÅrssummering - Bloggen i november Årssummering - Bloggen i november

November

Under november ville jag bara vara hemma och höstmysa. Det blev mycket mat i bloggen, som till exempel inlägg om mina stapelvaror i skafferiet, hur du gör eget chilipulver och hur du rostar pumpakärnor. Ja, just det, jag berättade även hur jag groddar mungbönor och delade med mig av ett recept på urgoda veganska chocolate chip cookies. Nom, nom.

 
Årssummering - Bloggen i december Årssummering - Bloggen i decemberÅrssummering - Bloggen i december

December

December i år vill jag aldrig mer uppleva. För att jag skulle ha möjlighet att ta jullov har jag pluggat i dubbel takt under månaden vilket gjorde att när julafton väl kom och jag var ledig – då var jag helt utmattad! Trots plugg dygnet runt hann jag göra nyttigt julgodis med frukt och nötter och vegansk senapssill på aubergine. Trots att jag inte heller hann göra egna julklappar så tipsade jag om julklappar att göra själv och virkade en girlang med snöflingor. Och så blev det julafton och jag kunde andas ut.

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

5 svar på ”Årssummering”

Du som shoppar från Iherb ibland. Hur hittar du alla guldkorn? Är nyfiken både på veganska skönhetsprodukter och sånt som går att äta men blir bara snurrig redan på startsidan. Sidan är ju gigantisk! Har du något tips? Något särskilt att söka på? 🙂

Mvh en till Matilda

Bra fråga! Jag tänker som så att jag skriver ihop ett inlägg om det efter nyår. 🙂 Det är så omfattande att det är svårt att sammanfatta i en kommentar.

Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *