Recept Tips

Biffar och nuggets från Hälsans Kök

Veganska produkter från Hälsans Kök | Matildigt

I höstas fick jag en förfrågan om jag ville testa produkter från Hälsans Kök. ”Ja!!!” svarade jag entusiastiskt. Hälsans Kök har ett brett sortiment med helvegetariska och ovo-vegetariska (innehåller ägg) produkter. Jag kan verkligen rekommendera dig som vill äta mer vegetariskt att ta en kik på deras produkter. De har utmärkta substitut för köttbiten på tallriken, som t.ex. färs, burgare, korv, schnitzlar och filéer. Och så även biffar och nuggets, vilket var de produkter jag föll för och ville testa.

Linsbiffarna och couscousbiffarna är nya i sortimentet medan sojanuggets’en har funnits i en vegetarisk tappning tidigare men nu är helt veganska.

Vad tyckte jag då? Här kommer en liten minirecension med utlåtanden från mina smaklökar.

Veganska linsbiffar

Linsbiffarna är gjorda på en bas av morötter, röda linser och mynta. De smakar väldigt örtigt och intensivt vilket passar utmärkt till t.ex. potatis, ris eller liknande kolhydratskällor. Gillar verkligen dessa! Så pass att jag köpte på mig ett nytt paket direkt efter att första paketet var uppätet.

Veganska sojanuggets

I  övre tonåren var dessa nuggets i ovo-vegetarisk tappning min eviga lördagsmiddag. Men så föll de i glömska och när jag såg dem i frysdisken var jag bara tvungen att återuppta mitt nuggetsätande. Det blev en återförening utan dess like för jag tror jag åt nuggets till middag en hel vecka i sträck. Så himla goda! Upprepar: Så himla goda! Alldeles krispiga med en typisk nuggetsmak. De får chicken nuggets att blekna i jämförelse.

Veganska couscousbiffar

Biffar på en bas av couscous med bland annat morötter, zucchini och paprika i. Hälsans Kök rekommenderar själva att dessa äts till en sallad och det jag nog instämma i. När jag åt dem tillsammans med matvete blev det lite kaka på kaka. Eller snarare matvete på couscous. Till ugnsrostade grönsaker gjorde de sig så mycket bättre. Ganska neutrala i smaken. De är ett trevligt tillbehör till den övriga maten.

Jag har fått testa produkterna i PR-syfte helt utan motprestation. Eftersom min eviga önskan är att fler får upp ögonen för vegetarisk kost så ville jag verkligen tipsa alla er som tittar in här om produkterna. Hoppas det uppskattas och att du får lite nya matidéer på vad du kan lägga på middagstallriken istället för kött. Har du testat någon produkt från Hälsans Kök? Någon du är nyfiken på att testa?

Du kanske också gillar

9 kommentarer

 • Svara
  { Rania Maria Photography }
  17 januari 2016 av 13:18

  Alla låter väldigt spännande, vore kul att testa! Är de prisvärda? Tyvärr har vi märkt att en del sådana här produkter kostar lite mer :/

  • Svara
   Matilda
   17 januari 2016 av 19:28

   Jag har lite svårt att säga om det är prisvärt eller inte, jag brukar göra det mesta från grunden själv och har därför noll koll på vad som är rimligt att betala för den här typen av produkter. Det kanske blir runt 8-10 kr/portion, och det tycker jag är ett helt okej pris för att vara halvfabrikat om man inte äter det så ofta 🙂

 • Svara
  ISA
  17 januari 2016 av 17:00

  Kul att du fick testa, har provat det mest halvfabrikatet som finns i butik, hehe. Tycker faktiskt de är jättegoda grejer från Hälsans Kök!

  • Svara
   Matilda
   17 januari 2016 av 19:29

   Kul! Ja, dessa halvfabrikat var mina smaklökar mycket nöjda med så jag är nyfiken på att testa något mer 🙂

 • Svara
  Silly Me
  18 januari 2016 av 12:19

  Linsbiffarna är riktigt goda!!! 🙂

 • Svara
  Jenny
  18 januari 2016 av 15:24

  Har testat b.la deras falafels och paprika-ostbiffar. Mycket goda båda två! 🙂

 • Svara
  Vicky
  18 januari 2016 av 20:36

  funderade på just hälsans kök idag och undrade om det fanns veganskt. älskar att det gör det!

 • Svara
  Wilda
  20 januari 2016 av 22:49

  Mycket gott har de. Tyvärr är många av deras produkter gjorda på ockuperad mark och det ställer dem i sämre dager hos mig, och sen att de känns lite dyra för den med mindre plånbok. Kul ändå att höra vad du tyckte! Jag gillar deras nuggets!

  • Svara
   Matilda
   21 januari 2016 av 08:50

   Oj, det måste jag läsa mer om. Tack för upplysningen!

  Skriv en kommentar