Recept

Fem recept från Pinterest

Ett nyårslöfte som jag aldrig skrev ner men som jag ändå har med mig hela tiden är att laga en större variation av maträtter. Att vidga mina vyer och sluta laga mina eviga safe cards om och om igen. Kokböckerna som jag fick i julklapp har använts flitigt, men jag gillar också att hämta inspiration till mat från Pinterest.

Jag har nog aldrig följt ett recept som jag hittat på Pinterest till punkt och pricka, men jag gillar att scrolla igenom mina boards för att få idéer på maträtter medan jag rotar runt i skafferiet och för att se vad jag har för matvaror hemma. Därför tänkte jag lista några av de maträtter (och ett enkelt bröd) som jag skulle vilja testa på att återskapa i mitt eget kök inom en snar framtid. Kanske kan det ge även dig lite inspiration?

Fem recept från Pinterest Fem recept från Pinterest

Pastasnäckor fyllda med butternutpumpa

Bara idén på fyllda pastasnäckor får mig att dreggla lite diskret här. Kanske skjutsa in en stund i ugnen med lite ost på? Nommigt värre.

Fem recept från Pinterest Fem recept från Pinterest

Linssallad med rostade morötter och tahinidressing

Älskar allt med denna sallad. Både linser och morötter är ett måste i mina sallader. Har ni testat tahinidressing? Om inte; gör det.

Fem recept från Pinterest Fem recept från Pinterest

Blomkålsfalafel med rödbetsdipp

Falafel är alltid ett genidrag i köket, men det kan låter onekligen gott att byta ut kikärtorna mot blomkål.

Fem recept från Pinterest Fem recept från Pinterest

Småbröd med smak av rosmarin och havssalt

Bröden är gjorda av färdig pizzadeg vilket är så jäkla smart om man är lat (det är man ju ibland, eller hur?) eller bara vill slänga ihop ett tilltugg till maten lite snabbt.

Fem recept från Pinterest Fem recept från Pinterest

Currygryta med morötter och krispig tofu

Allt som serveras i en skål ser så himla aptitligt ut, och så gör även denna maträtt. Jag gör alltid min currygryta på samma sätt men blir verkligen lockad att göra den i en annan tappning efter att ha sett det här receptet. Curry är ju aldrig fel. Inte heller tofu för den delen.

(Visited 186 times, 1 visits today)

Du kanske också gillar

30 kommentarer

 • Svara
  lovisa
  7 januari 2016 av 13:41

  alltså jag dör på dessa recept?!? SÅ jäkla gott det ser ut! tack för inspo och länkar! <3

 • Svara
  lovisa
  7 januari 2016 av 13:42

  ps förresten! gav bort ett halsband från wishes & stars till min mor i julklapp, hon undrar vad kedjan/länken är i för material. halsbandet hette typ walnut hexagon! puss.

  • Svara
   Matilda
   8 januari 2016 av 14:59

   Det är silverpläterad koppar! 🙂

 • Svara
  Clara Kron
  7 januari 2016 av 15:27

  Gudars vad gott allt ser ut! Så himla sugen på att äta något glutenfyllt i en stor skål medan en sitter under en filt och ser på film. Tror att jag måste pröva första receptet så fort jag hittar rätt sorts pasta!

 • Svara
  ISA
  7 januari 2016 av 16:14

  men himmel!! vilka påhittiga människor det finns. Dreggel på falaflarna (hehe heter det så i plural?)

  • Svara
   Matilda
   13 januari 2016 av 16:23

   HAHA! Falaflarna… vilket sjukt roligt ord! Jadu, nu får det heta så bara för det 😉

 • Svara
  Amanda
  7 januari 2016 av 20:58

  Allt ser alltid så himla gott ut på Pinterest! Blomkålsfalafeln ska jag verkligen testa 🙂

  • Svara
   Matilda
   13 januari 2016 av 16:23

   Pinterest är det bästa som finns när det gäller matinspo alltså.

 • Svara
  Julia
  8 januari 2016 av 12:47

  oo vad gott! Vet du var man kan skaffa pastasnäckor? De ser så så smarriga ut

  • Svara
   Matilda
   8 januari 2016 av 14:59

   Har sett stora pastasnäckor på ÖB av alla ställen, men också på City Gross om jag minns rätt. Det finns men verkar vara lite sällsynt!

 • Svara
  { Rania Maria Photography }
  8 januari 2016 av 14:50

  Svar: Ja verkligen! Jag spricker nästan över att inte få dela med mig av det hela än haha, kan inte bärga mig! Ja alltså varm choklad på vintern är då Alltid ett säkert kort. Brukar du smaksätta din med något?

  • Svara
   Matilda
   13 januari 2016 av 16:22

   Nix, kör på herderlig kakao och ibland lite vanilj bara 🙂

 • Svara
  Alicia
  8 januari 2016 av 15:10

  Jorå! Ganska rejält inspirerad skulle jag vilja säga! Särskilt av butternutpumpapastan som såg helt amazing ut. Jag har precis upptäckt butternut som nog blir min grej detta år. Står en i köket som väntar på att tillredas just i denna stund, så jag sparar receptet i bokmärksmappen ögonblickbums!

  • Svara
   Matilda
   13 januari 2016 av 16:13

   Åh! Det är ju så gott med butternutpumpa!

 • Svara
  Ida
  8 januari 2016 av 20:57

  Vilket härligt inlägg! Vill testa allt, men är särskilt sugen på den där falafeln. Och hur smart som helst det där med pizzadegsbröden?!?! 🙂

 • Svara
  Emelie
  9 januari 2016 av 11:18

  Alltså, dör på de där bröden??? De ser ut som himlen i brödform! Sparade ner det ”receptet” direkt! Tack för tipz!

 • Svara
  Linnea
  9 januari 2016 av 18:19

  Åh, alltså ALLT detta ser så gott ut!

 • Svara
  Katta - Bucketlife
  9 januari 2016 av 18:26

  Vilka underbara bilder (jag suger på att fota mat)! Imponerad! Lägger din fina blogg i bokmärkeslistan NU 🙂

  • Svara
   Matilda
   13 januari 2016 av 16:14

   Åh, kul! Tack för dina fina kommentarer 😀

 • Svara
  Daniella Caspian
  9 januari 2016 av 19:11

  hittar jag så stora pastasnäckor är det det första jag lagar! <3

  • Svara
   Matilda
   13 januari 2016 av 16:14

   Håller tummarna på att du får tag i det!

 • Svara
  Jessica
  10 januari 2016 av 07:49

  Åh herregud vad gott allt såg ut! Jag och Alicia åt ju en dip av butternut squash på nyår båda två och jag är så himla peppad på butternut squash efter det. DET VAR SÅ HIMLA GOTT. Det var den här i alla fall: http://www.seriouseats.com/recipes/2015/12/warm-butternut-squash-cheddar-dip-recipe.html

  • Svara
   Matilda
   13 januari 2016 av 16:14

   Åh! Lät supergott!

 • Svara
  Sandra
  11 januari 2016 av 08:03

  Gud, de här recepten får mig verkligen att dregla! Vill så gärna testa det där första 🙂

  • Svara
   Matilda
   13 januari 2016 av 16:21

   Gört! Måste också det snarast möjigt känner jag.

  Skriv en kommentar