Listor

Nyårslöften

Nyss skrev jag ner mina nyårslöften/mål/vad-man-nu-vill-kalla-dem medan jag sörplade i mig en kopp grönt te. Älskar känslan av att skriva ner saker med penna och papper, det blir så mycket mer på riktigt då. Fast om jag ska vara riktigt ärlig så tvekade jag lite på om jag ska skriva ner mina nyårslöften i ett inlägg för jag har egentligen bara tre saker som jag verkligen vill uppnå. I övrigt får mitt år gärna vara ett oskrivet blad där jag fortsätter på alla de bra vanor jag anammade under 2015. Men tre nyårslöften är bättre än inget nyårslöfte. Kanske är det till och med en fördel att ha färre mål att sträva mot?

◊ Lära mig filma och klippa videor

Rörlig media är ju den nya grejen och jag känner mig lite lockad att dokumentera mina dagar och projekt i rörligt format. Problemet är dock att jag aaaldrig ens har filmat ett enkelt videoklipp med min kamera vilket innebär att jag har en hel del att lära mig.

Bli självförsörjande på fler sorters frukter, grönsaker och kryddor

Självförsörjande låter så seriöst, men det beskriver mitt mål ganska bra. Jag har fortfarande ett helt frysfack i frysen fyllt med chili, ärtor, bönor och kryddor från i somras. Även äpplen från mammas trädgård och bär från skogen äter jag konstant av men har ändå så pass mycket kvar av att det lär räcka tills det är dags att plocka nytt. I år vill jag odla och plocka ännu mer själv. Faktum är att jag redan har beställt fröerna och börjat planera upplägget lite smått. Det är nu det börjar – förkultiveringsperioden! Hur min planering inför sommarens odlingar ser ut tänker jag visa upp någon dag framöver.

◊ Fortsätta träna och äta bra mat

Att jag vågade mig in på gymmet i höstas revolutionerade hela min tillvaro. Och med det kom betydligt sundare måltidsvanor än tidigare. Jag gick från att vara konstant trött och hela tiden vara sötsugen till att bli pigg och vilja belöna kroppen med bra mat snarare än smälla i mig choklad i tid och otid. Jag älskar att hela tiden övervinna mina tvivel på mig själv och att få känna mig stark. Och dessutom på vegansk kost – något som så många tvivlar på. Det är en vanor som jag bara måste fortsätta med under året, och resten av livet.

◊ Blogga mer!

En liten bonuspunkt på listan.

Du kanske också gillar

6 kommentarer

 • Svara
  Träningsblogga - Ida
  5 januari 2016 av 21:53

  Bara bra nyårslöften det! Lycka till! 🙂

 • Svara
  Ida här och nu
  6 januari 2016 av 13:05

  Perfekta löften/mål.och på lagom nivå. Mitt enda mål är att ta hand om mig själv. Både kropp och själ. Kram.

 • Svara
  Jessica
  6 januari 2016 av 14:46

  Bra mål du har satt upp och bra att du har dem på bloggen då är det ju lätt att gå tillbaka och kolla vad du satt upp för mål och om du uppnått dem när året är slut 🙂

 • Svara
  Sandra
  7 januari 2016 av 08:24

  Superhärligt inlägg att få ta del av! Jag sittter också och planerar för odlingssäsongen men tycker att det är så svårt i år för jag vill inte gå all in med tanke på att jag kommer ha en bebis i sommar och inte har en aning om hur det kommer påverka mig och hur mycket tid/ork som kommer finnas över. Ska satsa mycket på sånt som sköter sig själv tänker jag 🙂

 • Svara
  Vicky
  10 januari 2016 av 15:29

  självförsörjande! så sjukt imponerande och coolt!

 • Svara
  Ruth | HungryHeart.se
  10 januari 2016 av 20:26

  Heja dig som strävar efter att bli självförsörjande på flera frukter och grönsaker! Det är så himla mäktigt att odla sin egen mat, själv dra upp den ur landet och känna hur mycket godare det är än de köpta varianterna. Jag blir på allvar lycklig när jag ser mina hyllor fulla med äppelmos och frysen full av bär.

 • Skriv en kommentar