Recept

Granola bars med mörk choklad och havssalt

Jag älskar granola bars. Perfekt mellanmål för att få i sig lite nyttigheter och snabb energi. När jag har krävande pluggdagar framför mig gör jag dessa bars (eller rutor blev det snarare denna gång) och förvarar i en låda i kylskåpet. När energin börjar sina – dags för en granola bar!

De innehåller puffad quinoa som är min nya favoritgrej, det ger en så himla härlig crunch i allt man använder det till. Och som vanligt är de fullspäckade med nötter, frön, gojibär och andra nyttigheter.

Här kommer receptet! Kan verkligen, verkligen rekommendera att göra dessa. Så galet göttiga.

Granola bars med mörk choklad och havssalt

Ingredienser

1.5 dl boveteflingor
0.5 dl quinoapuffar
0.5 dl gojibär
0.5 dl jordnötssmör
0.75 dl dadelsirap
1 msk agavesirap
1 msk chiafrön
1 msk linfrön
25 gram mörk choklad

Gör såhär

1. Värm jordnötssmöret över vattenbad eller låt stå framme i rumstemperatur någon timme. Oljan i jordnötssmöret ska mjukas upp.
2. Blanda samman alla ingredienser.
3. Pressa ut jämnt på ett bakplåtspapper.
4. Låt stå kylt i minst en timme.
5. Skär i bitar.
6. Smält chokladen över ett vattenbad och bre ut över granola barsen. Strö över lite mortlat havssalt.
7. Låt stå kylt tills chokladen har stelnat.

(Visited 362 times, 1 visits today)

Du kanske också gillar

6 kommentarer

  • Svara
    Sandra
    24 februari 2016 av 11:09

    Aaargh, ser SÅ gott ut!

  • Svara
    ISA
    25 februari 2016 av 19:43

    dina recept alltså. Ser sjukt frestande ut! öppna café va? 😉

    • Svara
      Matilda
      25 februari 2016 av 20:46

      Det hade varit något! 😉

  • Svara
    Form&Känsla
    27 februari 2016 av 08:30

    Ser verkligen goda ut, måste testa!

    • Svara
      Matilda
      28 februari 2016 av 00:43

      Gör gärna det! 🙂

    Skriv en kommentar