DIY

DIY: Tidningsupphängning

DIY: Tidningsupphängning | Matildigt

Temat till månadens utmaning av Monthly Makers är trä, och stjärnan i detta DIY är just en träkula. Länge har jag grubblat på hur jag ska förvara mina tidningar på ett fint sätt istället för att lägga dem på hög i bokhyllan. Här har vi lösningen, en enkel tidningsupphängning! Tanken är att jag ska hänga upp flera tidningar brevid varandra med denna anordning i köket så att de alltid finns lättillgängliga när jag vill ha något att bläddra i medan jag äter eller när jag ger mig ut på receptjakt.

DIY: Tidningsupphängning | Matildigt DIY: Tidningsupphängning | Matildigt

Det här kan vara världens enklaste DIY. Allt som behövs är en grövre tråd av valfritt material och en träkula. Jag valde ett vanligt steksnöre för enkelhetens skull, men jag kan tänka mig att det kan bli fint att använda t.ex. vaxad tråd eller imitierat mockasnöre. Mät ut ett lagom långt snöre för din tidning och gör sedan som bilderna beskriver; trä kulan på snöret, knyt en knut under kulan och knyt till sist en ögla i andra änden av snöret. Klaaart!

Du kanske också gillar

18 kommentarer

 • Svara
  Elisabeth
  20 februari 2016 av 12:30

  Hej,
  Ville bara lämna ett litet avtryck. 🙂 Har följt dig på instagram ett tag nu och hittade idag till din blogg. Tycker så mycket om dina bilder/inlägg på IG och den här bloggen kommer jag sent släppa. Tack för all inspo och vackra ting! 🙂

  Med vänliga hälsningar,
  Elisabeth

  • Svara
   Matilda
   21 februari 2016 av 22:47

   Åh, din kommentar gjorde min dag! Tack! Så glad att det jag skapar uppskattas 🙂

 • Svara
  Linda
  20 februari 2016 av 13:35

  Så enkelt men så snyggt! Och snyggt att hänga flera bredvid varandra, det blir ju en inredningsdetalj samtidigt som det är något man har användning för! 🙂

  • Svara
   Matilda
   21 februari 2016 av 22:47

   Precis så tänker jag med!

 • Svara
  Silje
  20 februari 2016 av 14:29

  Ble jo kjempefint! Veldig enkelt og stilrent, samtidig som det ble ordentlig pent 🙂 Kult bidrag til temaet!

 • Svara
  Stina - Stinas tillvaro
  20 februari 2016 av 16:11

  Så himla fiffigt och fint 😀 Älskar enkla DIYs!

  • Svara
   Matilda
   21 februari 2016 av 22:48

   De enkla är ofta de bästa 😉 tack!

 • Svara
  Ruth | HungryHeart.se
  21 februari 2016 av 10:19

  Smart, snyggt och enkelt – den absolut bästa kombon!

 • Svara
  Mikaela
  21 februari 2016 av 22:26

  I det enkla bor det vackra, eller vad är det Ernst säger 😉 Riktigt fint! Undrar om det skulle orka hålla uppe böcker också? Om de inte är megatjocka och tunga alltså.

  • Svara
   Matilda
   21 februari 2016 av 22:52

   Jo, det tror jag! Jag testade med en ganska tjock katalog och det fungerade fint trots att jag tänkte att den skulle åka av pga tyngden. Verkar stå pall för mycket!

 • Svara
  Form&Känsla
  21 februari 2016 av 23:01

  Fint och enkelt! Får känslan av bibliotekscafé där tidningarna brukar hänga så där inbjudande/Linda

  • Svara
   Matilda
   25 februari 2016 av 11:52

   Ja, det är sant! Bibliotekskänsla är ju aldrig fel 😀

 • Svara
  Anna María
  29 februari 2016 av 10:22

  Så enkelt, fint och smart. Gillar detta massor.

 • Svara
  Alicia
  29 februari 2016 av 10:36

  Så smart! Både konstruktion och sätt att påminna sig om de där underbara tidningarna, sprängfyllda av inspiration, som alltid samlas i olästa högar. Jag blev sugen både på att displaya dem bättre och att sätta mig i soffan och läsa – tack för det! 🙂

 • Svara
  Mary Sane
  29 februari 2016 av 12:38

  Smart, snitsigt, snyggt! Kanske att jag måste stjäla idén nån gång framöver…

 • Svara
  Sofia/Trådtanten
  29 februari 2016 av 16:30

  Snyggt. Ser precis vart jag skulle kunna hänga ett helt gäng sådana!

 • Skriv en kommentar