Recept

Klassisk chiapudding

Klassisk chiapudding med blåbär | Matildigt

För några år sedan var chiapuddingen på allas läppar. Det bara kryllade av recept i bloggvärlden, men sedan verkar den ha fallit i glömska. Det är lite synd för chiafrön är ett riktigt litet superfrö då det bland annat innehåller omega 3, kalcium och protein. Just därför dammade jag av min förpackning med chiafrön och rörde ihop en klassisk chiapudding till frukost imorse.

Om du har glömt bort hur man gör så kommer här en beskrivning på den vanligaste varianten av chiapudding. Rör ihop 2.5 dl vegetabilisk mjölk, 3 msk chiafrön och ett halvt krm vaniljpulver. Jag dubblade mängden för hålla mig mätt extra länge. Om du vill ha chiapuddingen lite söt kan du ha i lite agavesirap eller annan sötning. Rör om ordentligt och låt den sedan stå i kylen i en halvtimme. Rör om ordentligt igen så att eventuella klumpar förintas och låt stå minst en halvtimme till.

Jag toppade min med egenplockade blåbär. Bävar redan för den dag bären tar slut i frysen… och längtar tills sensommaren så jag kan få plocka mer!

Tidigare har jag även gjort följande chiapuddingar:
Chiapudding med jordnötssmör och björnbär
Chiapudding med kakao och banan
Chiapudding med blåbär och honung

Du kanske också gillar

11 kommentarer

 • Svara
  ISA
  2 februari 2016 av 17:30

  ser så himla gott ut! roligt att det går att variera så mycket med olika toppings med 🙂

  • Svara
   Matilda
   2 februari 2016 av 18:38

   Ja, verkligen 😀 oändliga möjligheter!

 • Svara
  lovisa
  2 februari 2016 av 17:32

  bortglömd? :O jag tycker det nu (eller ja, för kanske ett halvår sedan) den var på allas bloggläppar 🙂 åt senast imorse! jag kör 1,5 dl osötad havredryck med 2,5 msk chiafrön och så toppa med jordnötssmör, gojibär och kokosflingor.

  • Svara
   Matilda
   2 februari 2016 av 18:37

   Där ser man! Jag ser sällan chiapudding nu för tiden i de bloggar jag läser jämfört för ett-två år sedan. Kanske följer fler icke chiapuddingsfrälsta bloggare nu för tiden – är säkert så, haha! Låter som en god kombo förresten! Ska testa det för att variera mig lite 🙂

 • Svara
  Gabriella
  3 februari 2016 av 08:47

  Åh vilken mysig och god bild! 🙂

 • Svara
  Hanna
  3 februari 2016 av 11:03

  Har aldrig riktigt vågat mig på chia-pudding. Känns som att det får en obehaglig konsistens?

  • Svara
   Matilda
   3 februari 2016 av 11:22

   Det är nog en smaksak, jag tycker inte den är obehaglig. 🙂 Tror enda sättet är att testa och se vad man själv tycker!

 • Svara
  Vicky
  3 februari 2016 av 18:23

  tycker om chia och hade gärna ätit det mer, men det är nog lite dyrt för min budget just precis nu tyvärr! 🙁

 • Svara
  Emma -Merakibeauty.se
  4 februari 2016 av 09:13

  vissa kombinationer av chiapudding är så goda!

 • Svara
  Linnea Aurora
  4 februari 2016 av 21:49

  Jag MÅSTE prova detta! Är dock lite rädd för att det ska vara ”slemmigt”??? Är det det? I mitt huvud känns det som att det potentiellt kan vara samma konsistens som aloe vera????

  • Svara
   Matilda
   4 februari 2016 av 21:54

   Hmm, ja – lite så faktiskt! Jag vet att en del personer ogillar konsistensen men jag har ärligt talat knappt tänkt på det. Tycker bara det är gott liksom, särskilt med mycket topping som t.ex. bär till 🙂

  Skriv en kommentar