Skönhet

Räddaren i nöden för torr hy

Inlägget innehåller annonslänkar

Veganskt serum för torr hy | Matildigt

Som rubriken lyder, här har vi en räddare i nöden för torr hy. Jag har alltid haft en väldigt fet hudtyp men det senaste halvåret har min hy förändrats och blivit betydligt mer balanserad, till och med torr på vissa partier i ansiktet. Kanske beror det på åldern, kanske är det mirakeloljans förtjänst, kanske har det att göra med att jag har övergått till vegansk kost eller kanske beror det på den kalla luften utomhus.

Oavsett orsak så insåg jag att jag var tvungen att komplettera min dagliga hudvårdsrutin med en mer återfuktande produkt för att slippa den stramande känslan över de torra partierna. Valet föll på märket Derma E som jag faktiskt fick tips av från en bloggläsare. Tusen tack! Derma E fokuserar på naturliga ingredienser, är cruelty free och har bara veganska produkter i sitt sortiment. Det slutgiltliga valet föll på ett återfuktande serum efter lite research, och som vanligt köpte jag produkten från iHerb eftersom jag älskar iHerb.

Om du är nyfiken på på iHerb och hur det fungerar att beställa därifrån så läs gärna min guide till att handla från iHerb.

Veganskt serum för torr hy | Matildigt

Derma E Hydrating Serum with Hyaluronic Acid

Serumet innehåller främst hyaluronsyra som har hypats något enormt mycket de senaste åren. Nu är jag ingen hudvårdsexpert direkt, men som jag har förstått det så är hyaluronsyra är en pytteliten molekyl som finns naturligt i vår hy och binder fukt. Genom att helt enkelt använda produkter innehållandes denna lilla molekyl så hjälper du hyn i ansiktet att binda fukt så att du slipper bli en torris. Och ja, det fungerar! Mina små torrhetsflagor försvann efter bara några dagar och den stramande känslan är ett minne blott.

Jag använder en liten klick av serumet innan både dag- och nattkräm. Endast en jätteliten klick behövs så serumet kommer att räcka riktigt länge. Derma E varnar för att serumet kan bli ”för mycket” för fet hy, men på mig sjunker den in fint även på de fetare partierna och gör inte hyn mer blank än vanligt. Ansiktet känns bara återfuktat och härligt att vistas bakom. Detta serum är en riktig fullträff med andra ord!

Kan verkligen, verkligen rekommendera det här serumet till alla som tenderar att ha torr hy. Det är guld värt.

Kostar i skrivande stund cirka 200 kronor på Herb.


PS. Koden TNH374 ger $10 avdrag på beställningar över $40 eller $5 avdrag på beställningar under $40. Gäller för dig som lägger din första beställning från iHerb.

Du kanske också gillar

2 kommentarer

 • Svara
  Daniella Caspian
  6 februari 2016 av 17:30

  Jag har varit så sugen på att beställa lite där ifrån, mest chiafrön och vegansk choklad men är det osäkert att beställa från iHerb?

  • Svara
   Matilda
   7 februari 2016 av 18:01

   Jag har bara bra erfarenheter från iHerb. Har fått alla paket i bra skick och med hög kvalité på produkterna 🙂

  Skriv en kommentar