Recept

Karamelliga dadelbollar med carobpulver

Karamelliga dadelbollar med carobpulver | MatildigtKaramelliga dadelbollar med carobpulver | Matildigt Karamelliga dadelbollar med carobpulver | Matildigt

Då var det fredag igen! Dagen till ära tänkte jag bjuda på ett recept på dadelbollar med en karamellig twist. Stjärnan i receptet är carobpulver, ett superfood som ger en söt och karamellig smak samtidigt som det ger kroppen en redig dos av b-vitaminer, kalcium, magnesium och järn.

Om någon annan hade serverat dessa bollar till mig och sagt att de rakt igenom består av olika superfoods och nötter så hade jag aldrig trott på det. Så otroligt goda. De är snarare som kola-karamell-knäck-bollar än dadelbollar. Grunden är helt vanliga dadelbollar, men så har de en knäckig konsistens med en söt smak av kola och karamell.

Testa själv, det är allt jag har att säga. Du kommer inte att ångra dig! Eller jo, kanske kommer du att ångra dig när du inser att de är precis lika goda som jag beskrivit och att du därför moffat i dig smeten utan att ens ha hunnit rulla smeten till bollar. Det kan ha hänt mig första gången jag testade receptet…

Karamelliga dadelbollar med carobpulver | Matildigt

Karamelliga dadelbollar med carobpulver

Ingredienser

3 dl solroskärnor
1 dl kokosflingor
0.5 dl skalade hampafrön
10 urkärnade färska dadlar
0.5 dl kakaopulver
0.5 dl carobpulver
1 msk kokossocker
En nypa salt

Gör såhär

1. Mixa solroskärnor och kokosflingor till ett grovt mjöl i en matberedare.
2. Tillsätt alla ingredienser och mixa till en jämn smet.
3. Rulla till bollar omedelbart. Kyl därefter ner tills att de har blivit sega och knäckiga. Det tar ungefär en timme.
4. Ät och njut!

(Visited 212 times, 1 visits today)

Du kanske också gillar

3 kommentarer

  • Svara
    Felicia
    20 mars 2016 av 17:09

    Det låter riktigt smarrigt! Kan man använda dadelsirap istället för dadlarna?

    • Svara
      Matilda
      20 mars 2016 av 17:20

      Japp! De kan skilja sig åt konsistensmässigt, dadlar ger en kletigare konsistens, men sett till sötma så är de helt likvärdiga.

      • Svara
        Matilda
        20 mars 2016 av 18:10

        Vet inte riktigt hur mycket som går åt dock, någonstans mellan 0.5-1 dl skulle jag gissa på. Du får ha i lite i taget och känna av om du testar recepetet 🙂

    Lämna ett svar till Matilda Avbryt svar