DIY

Hängande provrörsvas

Hoppas ni har en fin helg! Själv har jag varit på landet (känns fortfarande lite knäppt att säga så) och krattat löv, ordnat med pallkragar till odlingarna och rensat ur bråte ur ena huset. Eftersom jag inte varit hemma så mycket så kommer här ett par fotografier på en liten skapelse som jag knåpade ihop i veckan, nämligen en hängande provrörsvas.

För ett tag sedan gjorde jag en provrörsvas i miniatyr, men jag hade även ett stort provrör som väntade på att inkluderas i någon form av DIY. Till en början hade jag tänkt skapa en vas genom att ställa provröret i en urgröpt kork eller en stor mutter, men efter att ha gått bet efter material på mina loppisrundor bestämde jag mig för att göra det jag gör bäst; skapa med det material jag redan har hemma.

Jag rotade fram en bit ståltråd ur mina gömmor som jag sedan virade runt om provröret, ganska hårt så att provröret inte halkar ur trådens grepp. Slutligen fick en liten bågformad trådbit agera upphängning. Stumparna fäste jag i varandra genom att göra små öglor med en tång, mest för att jag tyckte det blev lite mer dekorativt på så sätt. Svårare än så behöver det inte vara att skapa en hängande vas med hjälp av lite ståltråd!

Du kanske också gillar

3 kommentarer

 • Svara
  Sandra
  11 april 2016 av 06:37

  Vet du vad den här växten heter? 🙂

  • Svara
   Matilda
   11 april 2016 av 06:59

   Vandrande jude heter den.

   • Svara
    Sandra
    13 april 2016 av 06:01

    Jag tyckte att den liknade den jag har men min har helt enfärgade gröna blad + lila undersida. Den här varianten var superfin ju!

  Skriv en kommentar