Skönhet

Four Reasons till besvikelse

En av de saker som jag saknar mest sedan jag blev vegan är att färga håret. Nu när solen är framme börjar gula och röda pigment lysa lite väl starkt och min längtan efter att kunna färga håret i en  askig/neutral blond nyans börjar växa sig stark.

Tidigare använde jag alltid en helt vanlig intensivtoning från mataffären för att få till en neutral nyans på mitt blonda barr som lätt får en mindre charmig brassig ton, men eftersom inga av de märken som säljs i handeln är veganska så fick jag helt enkelt bara låta mitt hår vara i väntan på ett veganskt alternativ.

När jag blev tipsad om Four Reasons, ett märke som tillverkar intensivtoning som är både vegansk och cruelty free, jublade jag lite. Och till min lycka hade de exakt den nyans (Vanilla Sky) som jag  använde innan jag blev vegan. Jag bestämde mig för att testa.

Före till vänster, efter till höger. Om du läser från mobil: förebild över, efterbild under.

Ser ni någon skillnad? Nej, inte jag heller.

Det här är utan tvekan den sämsta hårfärgen jag någonsin använt. De utlovade askiga tonerna i toningen lyckades inte ens dämpa den brassiga nyansen – istället framhävdes det. Jag som var så himla glad för att det äntligen fanns en lättillgänglig vegansk hårfärg, men peppen förvandlades snabbt till depp istället.

Tills vidare är det maniskt användande av silverinpackningar för att dämpa de brassiga tonerna som gäller. Om du har tips på veganska intensivtoningar eller permanenta hårfärger som finns i askigt blonda nyanser – lämna en kommentar och gör mig överlycklig!

Mvh,
en väldigt besviken konsument

Obs! Kanske fungerar Four Reasons hårfärger bättre på dig och ditt hår. Det här är bara min upplevelse.

Du kanske också gillar

4 kommentarer

 • Svara
  K
  31 maj 2016 av 18:36

  Jag har just provat Radicos hårfärg, som ska vara vegansk. De har även askblond (https://www.almaofsweden.se/radico-colour-me-organic/336-radico-ash-blonde-100-ekologisk-harfarg.html) – kan dock inte gå i god för att den funkar bra eftersom jag inte har provat just den, men den bruna blev jättefin!

  • Svara
   Matilda
   31 maj 2016 av 21:30

   Tusen tack för tipset! Låter lovande 🙂

 • Svara
  nb
  6 oktober 2017 av 20:24

  Four reasons är en toning och därför går det inte att göra håret flera nyanser ljusare som med en hårfärg. Jag är helnöjd med deras produkter.

  • Svara
   Matilda
   6 oktober 2017 av 21:48

   Det är en toning med väteperoxid = bleker ett par nivåer 🙂

  Skriv en kommentar