Vardag

Radiotystnad

Jag önskar att jag kunde skylla min frånvaro i bloggen på att jag har haft ett par så fantastiska sommarveckor att jag helt har bortprioriterat att sitta vid datorn. Men min frånvaro har helt andra orsaker.

För ungefär två veckor sedan blev min blogg hackad och sedan dess har jag spenderat hela dagarna åt att rensa bland filer, vara jävligt förbannad och att ignorera problemet i förhoppning om att allt bara har varit en enda mardröm.

Till sist fanns ingen annan utväg än att återställa hela bloggen för att rensa alla spår från attacken. Därför saknas det just nu lite bilder och stundtals kan bloggen komma att se lite konstig ut. Som en följd av allt detta kan det ta ett tag innan jag har tid att blogga igen.

Till alla er med WordPress-installationer, ni vet nog redan vad som gäller för att undvika attacker av olika slag men det tåls att upprepas:
Ta backup på filer och databaser regelbundet.
Installera enbart pålitliga och uppdaterade plugins och teman.
Använd ett säkert tema, dvs ett föräldratema som uppdateras regelbundet eller ett barntema som är korrekt kopplat till föräldratemat om ni skapar en egen design.
Uppdatera installationen, plugins och temat omedelbart när ny uppdatering finns tillgänglig.
Använd ett säkerhetsplugin, t.ex Wordfence.
Byt lösenord på ftp, installationen och ja, överallt regelbundet.

Var eller varför jag blev hackad har inte gått att utröna och det är bara att konstatera att det är såhär det är på nätet. Fy fan vilka värdelösa människor det finns. Visst, min blogg är bara ett nöje och går inte att jämföra med alla andra hemskheter som pågår i världen just nu. Men ändå, så jävla värdelöst.

Du kanske också gillar

8 kommentarer

 • Svara
  Sandra
  18 juli 2016 av 11:34

  Nej fy fan vad drygt, Matilda 🙁 Usch, vad tråkigt! Hoppas du har en riktigt fin sommar ändå!

 • Svara
  Mikaela
  18 juli 2016 av 11:43

  Neej vad trist! Fan 🙁 Hoppas allt är bra med dig i övrigt i alla fall!

 • Svara
  Ulrica
  18 juli 2016 av 19:41

  Fy vad trist! Hoppas du får ordning på det och kan skriva igen. Jag tycker så mycket om din blogg och undrade vart du tagit vägen.

 • Svara
  Wilda
  20 juli 2016 av 12:32

  Fyfan. Känner med dig och blir så galet förbannad på att folk ens tänker på att göra sånt här. Jävla sjuka människor. Mina varmaste kramar till dig!

 • Svara
  Rania {Rowan Tree}
  25 juli 2016 av 05:17

  Åh nej! Sånt där är så tråkigt när det sker och det tar så otroligt mycket energi, kram till dig <3 Att det fanns säkertshetsplugins såsom wordfence visste jag inte *kollar genast upp*

  Svar: Jag är också sjukt pepp! Så himla bra initiativ från deras sida! Vad kul att du känner så angående mina söndagssvep 😀

 • Svara
  Ruth | HungryHeart.se
  1 augusti 2016 av 18:05

  Näe alltså, fan vilka idioter som gör så! Jag känner verkligen med dig och hoppas att det löser sig.
  Tack förresten för tipsen mot attacker. Jag vidtog lite säkerhetsåtgärder och såg att folk var i full färd med att försöka hacka sig in hos mig också.

 • Svara
  sandra
  15 september 2016 av 09:46

  Saknar dina inlägg <3

 • Svara
  julia
  18 september 2016 av 19:16

  Nej fy så störande – hoppas det fixar sej riktigt snart!!

 • Skriv en kommentar