Kategorier
Recept

Chokladbark med gojibär och pumpafrön

choklad-bark-recept-matildigt choklad-bark-recept-02-matildigt

Ikväll är jag gräsänka när Timmy har releasespelning med sitt band för deras nya skiva. Varför jag inte är där och supportar honom? Ja, jag vet inte om thrash metal kan klassas som musik riktigt… Hur mycket jag än älskar Timmys sällskap här hemma så är det något speciellt med att bara vara helt själv och veta att man kommer att få vara det i många timmar till.

Känslan av att bara få göra saker själv utan inblanding av någon annan – stöka runt i köket, rensa ur garderoberna, maratonlyssna på podcasts och skämma bort katterna med god mat – som jag älskar det.

Alldeles nyss gjorde jag chokladbark som ska avnjutas ikväll i soffan framför tv:n. Det är en typisk sak som jag har tänkt göra länge men aldrig riktigt kommit till skott med, ända sedan jag såg det för första gången hos Karolina med bloggen Det Gröna Skafferiet.

Det ser ju lite juligt ut med de röda gojibären och gröna pumpafröerna så det kan nog bli en upprepning framåt jul med! Det var väldigt enkelt att göra så här kommer en liten beskrivning.

Såhär gör du chokladbark

Smält blockchoklad över ett vattenbad. Bred ut chokladen tunt på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt. Strössla över topping du gillar: nötter, fröer, kärnor, kryddor, bär eller annat gott. Jag länsade skafferiet på gojibär, pumpakärnor, havssalt, puffad quinoa och chiafrön. Ställ in plåten i kylen tills chokladen har stelnat och bryt i lagom bitar.

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

5 svar på ”Chokladbark med gojibär och pumpafrön”

Ja visst är det behövligt och alldeles underbart att vara ensam hemma ibland (speciellt om man ändå vet att någon är påväg hem förr eller senare). Chokladbarken ser förresten riktigt god ut! jag gjorde samma fast med kokos och mandel – din variant ser dock myycket godare ut!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *