Hemma Loppis

När loppisrundor är ens bästa medicin

Igår fick jag nog av allt som har med studier och webbutveckling att göra, och vad gör man då? Jo, man struntar i jackan och promenerar bort till närmaste loppis i solskenet. Det finns ingenting som piggar upp så mycket som lite vårvärme och loppisfynd. Att vårvärmen försvann idag och byttes ut mot regnrusk kan vi ju dock förbise...

Till en början hittade jag inte en enda pinal som föll mig i smaken. Jag kan bli så himla frustrerad när det händer. Det är visserligen ganska skönt att komma hem tomhänt eftersom jag inte vill samla på mig onödiga saker, men samtidigt vill jag ju att komma hem med saker som jag verkligen gillar och som tillför något i mitt lilla liv.

Men så lossnade det och jag började fatta tyckte för några små prylar, bland annat tavlan ovan. Det är någonting med kombinationen av de dovt turkosa och gammelrosa nyanserna som verkligen fångade mig. Och så gillar jag verkligen alla typer av grafiska tryck. Nu händer den så fint här i vardagsrummet.

Någonting jag nästan alltid kommer hem med är krukor eftersom växtsamlingen här hemma hela tiden ökar. Jag har flera sticklingar behöver komma ner i jorden så då kommer lite mindre krukor till nytta. Den här rosa minikrukan för ynka 5 kronor (det står 10 kronor på prislappen, men det var halva priset på allt i butiken) blev en direkt favorit och fick en himla massa komplimanger när jag visade upp den i mina Instagram Stories. Nu återstår bara att se vilken växt som ska få bo i den.

Och det var berättelsen om hur min dag blev lite bättre. Det senaste året, när jag mest har begravts under prestationsångest, har jag haft svårt att unna mig dessa små dagliga aktiviteter som bara är rakt igenom nöjen. Som att se på tv-serier, strosa omkring på en loppis i en timme eller gå på en promenad helt utan syfte. Därför tänker jag lägga bort datorn direkt efter inlägget och bara göra saker som får mig att må bra resten av helgen. Hoppas du också får en fin helg - vad du än har för dig. ♥

Du kanske också gillar

4 kommentarer

 • Svara
  Stina | Stinas tillvaro
  31 mars 2017 av 21:29

  Loppis är min bästa terapi också! Älskar tavlan, jag letar ofta tavlor men har svårt att hitta några jag gillar på loppis (mer än Carl Larsson-tavlor som jag samlar på till en tavelvägg i Gotlandshuset dårå).

 • Svara
  Beatrice
  31 mars 2017 av 22:38

  Alltså, jag älskar verkligen fortfarande den där krukan. Så otroligt vacker och jag vet inte, perfekt? Tycker du ska sätta något lummigt grönt i den, typ som nån sorts peperomia eller typ en gullranka! Och precis vad jag vill göra borde jag också göra i helgen. Kanske får bli lite loppis ändå!

 • Svara
  Alicia
  1 april 2017 av 22:46

  Åh vad fin den lilla rosa är! Den hade jag inte heller kunnat motstå. Så fint att ta del av din utflykt och dina fynd, men även dina reflektioner. Tycker loppisstrosande är SÅ bra medicin för hjärtat. En hinner ju inte grubbla på annat när det finns skatter att söka. Hoppas du kan njuta många såna miniäventyr i vår!

 • Svara
  Sofie
  29 april 2017 av 23:39

  Åh! Köpte en likadan fast modell större i Bollnäs för några helger sen! Jag satte ner en kruka med yvig timjan i min, blev väldigt fint!

 • Skriv en kommentar