Skönhet

Tre höstiga favoriter

När mörkret och kylan tränger sig på om kvällarna och gör mig allmänt oinspirerad till det mesta vill jag helst av allt bara rå om mig själv lite extra mycket. Här är tre produkter som har hjälpt till med det den senaste tiden. Givetvis veganska!
Tidigare i höstas letade jag runt ganska länge efter kroppsprodukter som uppfyller kriterierna att vara höstiga och prisvärda. Valet föll till sist på Desert Essence Spicy Vanilla Chai-serie med duschkräm och body lotion. Kan inte få nog av vanilj och chai-te på hösten. Vanilj, kanel, kardemumma... mmm!

Det var dock inte kärlek vid första ögonkastet om jag ska vara ärlig. Vid första sniff tyckte jag att produkterna mest luktade medicinskt a la någon hostmedicin jag drack som barn. Efter några användningar började näsan urskilja doftnoterna och nu får jag inte nog. Varma duschar med dessa produkter har gjort den här hösten så himla mycket härligare.

Just denna doftvariant verkar dock inte säljs i Sverige. Jag köpte mina från iHerb, frakten går på ca 17 kronor för båda produkterna. Läsa gärna min iHerb-guide innan din första beställning!

Okej, en peeling är inte specifikt en höstprodukt (och kanske inte chaikryddor heller, egentligen), men för mig som legat lågt med syror i hudvården under sommaren på grund av risken för solskador är detta en efterlängtad hudvårdsprodukt såhär till hösten. The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution används som en ansiktmask i ungefär 10 minuter och exfolierar hudytan, vilket i längden förbättrar hyn och gör den mer mottaglig för fukt.

Min hy står pall för ungefär allting och brukar inte reagera nämnvärt på syror. T.ex. den omtalade Paula's Choice Skin Perfecting 2% BHA gör absolut ingenting för mig och därför var mina förväntningar på The Ordinarys syrapeeling ganska låga. Men tji fick jag - och en mjuk hy som mår bättre ur alla avseenden. På med en fuktmask efteråt bara, då mår man vill jag lova.

The Ordinary gör en aldrig besviken alltså. Enkelt, billigt, effektivt. Köpa enklast via Deciems egen webbutik.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer än

Skriv en kommentar