Kategorier
Skönhet

Smörj för händerna


I höstas köpte jag så pass många handkrämer att jag lär ha så det räcker i flera år framöver. Egentligen har jag inte särskilt torra händer, beroende på vad jag gör om dagarna, men det kändes lyxigt att ge händerna lite extra omtanke ändå. Från Body Shop är hela bunten kanske jag bör tillägga.

Nu när jag har testat dem allihopa ordentligt tänkte jag ge ett litet utlåtande. Det bästa med denna “serie” är att alla verkligen uppfyller olika behov.

Först ut har vi Absinthe Purifying Hand Cream. Ni som pysslar med smycken och metaller av olika slag kanske känner igen att händerna kan kännas lite ofräscha då vissa metaller ibland gör så att händerna luktar skumt. Det låter konstigt, jag vet, men så kan det bli. Då är denna PERFEKT! Den luktar som stjälken på en växt, väldigt grönt, vilket gör att den känns fräsch. Som en deo för händerna, plus att den återfuktar utan att händerna blir det minsta klibbiga. De känns nästan lite för fräscha ibland, som att det blir en matt yta på händerna, men det kan jag bortse ifrån då den fyller sin funktion.

Så har vi Wild Rose Hand Cream SPF 15. Rosdoft är inte min favoritdoft. Alls. Men jag har ändå kommit på mig själv med att sträcka mig efter denna när jag ska sova. Det är något med doften som har en lugnande inverkan på mig. Men är man lite mer förtjust i rosdoft än vad jag är så rekommenderar jag denna varmt. Den går in i huden på några sekunder och gör händerna mjuka och fina. Finns absolut inget att anmärka på, den gör sitt jobb utmärkt!

Tredje man ut är Hemp Hand Protector. Här har vi en handkräm som gör underverk! Har man gnisslande torra händer är det denna man ska satsa på. Den är galet återfuktande. Så pass att den knappt vill sjunka in i mina händer, vilket gör att jag gärna väljer denna om jag inte ska göra något speciellt utan har tid att låta händerna bara vara. Enda minuset är att den luktar… mindre gott. Som jord.

Sist ut är min eviga favorit som jag lär köpa om och om igen, Almond Hand & Nail Cream. Luktar gott av mandel, går in snabbt som tusan i händerna och den mjukgörande effekten håller i sig i flera dagar. Jag ÄLSKAR den!

Det var dagens fyra tips det!

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *