Kategorier
Skönhet

Schas, finnar!

När jag hör namnet Yves Rocher får jag mest flashbacks till när jag var liten och man beställde genom att klistra små frimärksliknande lappar med de produkter man ville ha på ett beställningsblad. Som jag älskade att riva ut och klistra fast de där lapparna!

När jag fick syn på att de sålde en massa hudvårdsprodukter till halva priset kunde jag inte låta bli att klicka hem lite smått och gott. Min hudsituation just nu är katastrofal. Då jag maniskt sparar varenda öre jag har för att slippa ta fullt studielån i höst så snålar jag även in på hudvårdsprodukter. Ren idioti då jag har en problemhy utan dess like som kräver sina hudvårdsprodukter. Det har lett till en fullkomligt uttorkad hy med jobbiga finnar.

Jag hoppas innerligt att dessa produkter kan få min hy i lite mer balans. Paketet innehöll följande: rengöringsgel, rengöringsvatten, dagkräm och serum som ska ge fukt och balansera upp blandhy samt en nermattande dag- och nattkräm och en antiageing-nattkräm som man fick med på köpet.

Är så himla pepp på att få ordning på mina jäkla strulhy. Jag önskar ibland att jag inte vore så ytlig som jag är, att självförtroendet inte satt i hur hyn mår, men faktum är att det påverkar mig alldeles för mycket. Så håll tummarna för att hyn börjar må lite bättre nu när den blir bortskämd med nya produkter! Yves Rocher vs. Dermalogica kan bli spännande…

Inlägget innehåller affiliatelänkar. Läs gärna min reklampolicy.

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

8 svar på ”Schas, finnar!”

Just denna hudvårdsserie har jag sett på flera andra bloggar och jag är riktigt sugen på att själv testa den! Men jag har precis börjat på en ny dagkräm och vill använda upp den först. Jag tänker också på de där klisterlapparna när jag tänker på Yves Rocher, men de har ju faktiskt många riktigt bra (och billiga) produkter. Det skulle vara intressant att läsa om hur du upplever produkterna senare.

Jag har också problemhy som aldrig vill bli bra. Men en bra fuktkräm och rengöringsgel borde i alla fall ta bort det torra. Annars vill jag rekommendera basiron, som är en kräm mot akne som kan köpas från apoteket. Den tar bort finnar effektivt, speciellt infekterade. Den läggs på efter rengöring på kvällen. Det är mycket viktigt att tvätta ansiktet noga och lägga fuktkräm på morgonen eftersom den kan torka ut huden lite.

Tack för tipset! Jag har testat Basiron tidigare men fick enorm eksem av då det verkar vara för starkt för min hy, men förhoppningsvis får andra med mindre känslig hy bättre resultat! 🙂

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *